Još novca iz WiFi4EU inicijative

Četvrti krug dodjele bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 6. ožujka 2020. – Za desetak dana u utorak, 17. ožujka 2020. u 13 sati, Europska komisija objavit će novi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, odnosno vrijednosnih kupona za izgradnju Wi-Fi infrastrukture na mjestima značajnijeg okupljanja građana na kojima bi bilo omogućeno besplatno korištenje interneta.
Poziv će biti otvoren do 18. ožujka 2020. u 17 sati.

Za ovaj poziv predviđena je dodjela 947 vrijednosnih kupona u pojedinačnom iznosu od 15 tisuća eura.

Prihvatljivi korisnici dodijeljenih sredstava bit će jedinice lokalne samouprave ili udruženja jedinica lokalne samouprave

Odabir će se vršiti po kriteriju prvenstva, odnosno redoslijeda zaprimanja prijave elektroničkim putem (first come-first served).

Minimalni broj vrijednosnih kupona koji je osiguran za svaku zemlju članicu, neovisno o redoslijedu prijave na poziv je 15 (što u protuvrijednosti iznosi 225 tisuća eura), dok maksimalni broj nije određen.

Kao i u prethodna dva poziva, prihvatljivi korisnici dodijeljenih sredstava bit će jedinice lokalne samouprave ili udruženja jedinica lokalne samouprave koje do sada nisu osvojile niti jedan vrijednosni kupon i koje su registrirane na portalu WiFi4EU.

Trenutno je na portalu registrirano više od 26 tisuća jedinica lokalne samouprave, a registracija je moguća sve do početka poziva.

Iz Hrvatske je do sada registrirano 485 jedinica lokalne samouprave od kojih je 438, u prethodna tri poziva, već osvojilo vrijednosne kupone ukupne vrijednosti 6.570.000 eura.

Time je gotovo 80% hrvatskih općina i gradova osvojilo vrijednosne kupone, a većina njih već je implementirala WiFi rješenja na svojim područjima i otvorila mreže za besplatno korištenje javnosti.

Više informacija o pozivu pronađite na poveznici.

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: