Kako preživjeti krizu u lancima vrijednosti?

Konferencija

0 Flares 0 Flares ×
Matthew Griffin

5. svibnja 2022. – Jučer je u zagrebačkoj kući kulture, Lauba, održana konferencija „Kako preživjeti krizu u lancima vrijednosti“ – skup se bavio istraživanjem prilika za hrvatske izvoznike i problemima globalne opskrbe. Konferenciju je organizirala Hrvatska gospodarska komora, a održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Središnje predavanje održao je futurolog, Matthew Griffin, koji se u svom izlaganju fokusirao na remetilačke faktore (“disrupciju”) u poslovanju, a kao najbolji alat za uvođenje “poremećaja” u biznisu istaknuo je tehnologije te je, kroz više primjera, istaknuo da se, prema njegovu mišljenju “više ne nalazimo u digitalnoj već u post-digitalnoj eri”. Tako i lanci vrijednosti više nisu fizički i digitalni, nego hibridni.

O istraživanju prilika za hrvatski izvoz govorilo se na panel raspravama konferencije. Ideja je da se pokuša s izvozom novih proizvoda za nova tržišta, tzv. diversifikacijom u poslovnim modelima te primjenom strategije pametne specijalizacije.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

Leave a Reply

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: