Kako raditi u drugoj zemlji – a živjeti u Hrvatskoj?

Okrugli stol hrvatskih poduzetnka koji imaju tvrtke u Estoniji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Bugarskoj, Americi, itd.

0 Flares 0 Flares ×


Udruga eCommerce Hrvatska organizira sastanak (tzv. “meetup”) na temu “Kako pokrenuti (i voditi) firmu van Hrvatske.”

Događaj je organiziran u petak sedmog rujna u kafiću Jockey Club (Hipodrom) Ul. Radoslava Cimermana 5 u Zagrebu s početkom u 19.00 sati.

Riječ je o neformalnom okruglom stolu hrvatskih poduzetnika koji imaju tvrtke u Estoniji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Bugarskoj, Americi i u drugim zemljama za koje postoji predodžba da je u njima isplativije poslovati nego u Hrvatskoj.

Na panelu će se pokušati dobiti odgovor na ova pitanja:
Kako otvoriti firmu u drugoj zemlji – a živjeti u Hrvatskoj?
Koje su najveće prednosti i mane, poslovanja izvan naše zemlje?
Koliki je porez na dobit u drugim zemljama?
Kako se vadi novac iz firme koja nije registrirana u Hrvatskoj?
Koji su nameti na plaću, gdje se plaća zdravstveno, što s mirovinskim?

Na okruglom stolu će sudjelovati Hrvoje Prpić (iskustvo iz Britanije), Davorin Štetner (iskustvo iz Sjedinjenih Država), Luka Kladarić (iskustvo iz Estonije), Ivan Komorčec (iskustvo iz Bugarske), Tomislav Preksavec (iskustvo iz Irske), Sanja Guc (iskustvo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata).

Interes je već sada premašio kapacitete prostora (prijavilo se više od stotinu ljudi, a još toliko ih je na listi čekanja) pa se nadamo da će organizator osigurati i prijenos putem Interneta.

Udruga eCommerce Hrvatska pomaže trgovcima izraditi i poboljšati web trgovine, te povezati ih s kvalitetnim stručnjacima i servisima. Trenutno okupljaju više od 300 web trgovaca registriranih u našoj zemlji.

Za uvod u temu, pročitajte jednu priču čiji autor i nije previše oduševljen modelom koji se predlaže, a za kraj ove obavijesti mi ćemo dodati da je šteta što na tom okruglom stolu neće biti nikoga iz Ministarstva finacija ili Porezne uprave.

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: