KING ICT u 2018.

Rast prihoda od 20% i uspjeh na međunarodnim tržištima

0 Flares 0 Flares ×
KING-ICT ulaže dodatne napore u daljnji razvoj Sektora softverskih rješenja koji će se u 2019. useliti u nove prostore.

Dvadeseta godina poslovanja KING ICT-a pamtit će se po daljnjem rastu poslovanja – predviđeni rast prihoda u 2018. veći je od 20%, a tvrtka danas broji 480 zaposlenih.

Posao je proširen na brojna međunarodna tržišta poput Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, Azerbajdžana, Kuvajta i Katara, posebno u području kibernetičke sigurnosti.

KING-ICT sve više prihoda stječe od poslova koji nemaju izravne veze s informatikom. Bilježe ekspanziju poslovanja u granama poput sigurnosti, energetike, građevinarstva i transporta. Dio prihoda se ostvaruje na projektima iz domene energetske učinkovitosti, izgradnje naftnih postrojenja, industrijske automatizacije i regulacije.

Među najznačajnijim projektima iz ne-ICT domene svakako je Projekt dogradnje rezervoarskih prostora za sirovu naftu s pripadajućom sigurnosnom i nadzornom opremom Terminala Omišalj za JANAF koji je sa završetkom 2018. u potpunosti realiziran. U tom su projektu, u sklopu zajednice ponuditelja, sudjelovali i stručnjaci KING ICT-a.

Što se tiče ICT projekata ovdje ćemo izdvojiti par najznačajnijih. Za HEP Elektru KING-ICT je implementirano SAP IS-U industrijsko rješenje za informatizaciju obračuna, a tvrtka je sudjelovala i u pripajanju Splitske banke OTP banci koja sada posluje kao jedna banka (OTP Banka).

KING-ICT ulaže dodatne napore u daljnji razvoj Sektora softverskih rješenja koji će se u 2019. useliti u nove prostore.

Što se tiče godine koja dolazi, KING-ICT će se fokusirati na tri cilja: razvoj vlastitih inovativnih ICT proizvoda – specifičnih industrijskih rješenja i profesionalnih usluga, zadržavanje postojećih i privlačenje novih talenata u Hrvatskoj i regiji te na internacionalizaciju poslovanja.

U Hrvatskoj i regiji naglasak je na implementaciji sigurnosnih rješenja, poput sprječavanja gubitka podataka u bankarskom sektoru i pravosuđu.

Na međunarodnom tržištu KING ICT sudjeluje u realizaciji projekata u telekomunikacijskom sektoru, obrambenoj i naftnoj industriji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Azerbajdžanu, Kuvajtu i Kataru.

U 2019. planirana je ekspanzija poslovanja na Južnoafričku Republiku i Saudijsku Arabiju, također u sektoru cyber sigurnosti.

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: