Koju „supermoć“ ima vaša tvrtka?

FinTech konferencija Shift Money

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 18. studenoga 2019. – Drugo izdanje financijsko-tehnološke konferencije Shift Money održava se danas i stura u Zagrebu, u klubu Lauba.

Riječ je o konferenciji u čijem je fokusu budućnost novca, što podrazumijeva sve promjene i trendove u industriji u kojoj su donedavno glavnu riječ vodile banke i druge klasične financijske institucije, a u posljednje vrijeme sve češće im konkuriraju telekomi, FinTech tvrtke i startupi, koji nude inovativne proizvode i usluge.

Na Shift Money konferenciji očekuje se više od 1000 FinTech profesionalaca koji će kroz dva dana pratiti predavanja i panel rasprave o aktualnostima iz FinTech svijeta te posjetiti sajamski dio na kojem se predstavlja više desetaka startupa, tvrtki, banaka i drugih igrača iz tog područja.

U sklopu konferencije i ove godine održat će se Shift Fintech Challenge – startup natjecanje koje će sudionicima omogućiti predstavljanje projekata te kontakt s potencijalnim mentorima i investitorima koji im mogu pomoći da realiziraju svoje ideje. Na ovogodišnjoj konferenciji ShiftMoney sudjelovat će predstavnici najpoznatijih fondova kao što su Techstars, 500startups, Plug and Play i drugi.

Jedno od glavnih predavanja konferencije s dosta opsežnim programom, održao je Rob Frohwein, čovjek čiji FinTech startup Kabbage spada u skupinu tzv. Unicorna, odnosno onih čija se vrijednost procjenjuje na više od milijarde dolara.

Frohwein je s okupljenima podijelio svoja iskustva i rekao kako on misli da za globalni uspjeh neke tvrtke treba znati što se želi postići za nekoliko godina, a da prije toga treba prepoznati snagu i „super moć“ koju tvrtka ima.

Konkretno, u slučaju Kabbagea, koji se bavi izdavanjem automatiziranih zajmova malim i srednjim tvrtkama preko interneta, Frohwein snagu vidi u obrtnom kapitalu koji nude, dok njihovom „super moći“ smatra bilateralne podatke, odnosno činjenicu da Kabbage putem aplikacijskog programskog sučelja (API-ja) ima pristup raznim podacima vezanima uz poslovanje neke tvrtke.

Shift Money konferencija obuhvatila je i temu kriptovaluta, a jedan od sadržaja te tematike bio je razgovor koji su vodili FinTech novinarka Camille Russo i Teck Chia – šef developerske platforme Binance X. Ona je u vlasništvu vodeće svjetske kriptomjenjačnice Binance, koja na dnevnoj bazi ostvaruje promet u visini dvije milijarde dolara. Kao što se moglo čuti iz njihovog razgovora, dugoročni cilj platforme je razviti developerski eko sustav i doprinijeti prihvaćanju kripta. Binance X pomaže kriptozajednicu i dodjelom vlastitih financijskih potpora raznim kripto projektima kao što su analitički alati, nov
anici, trading alati i drugi.

Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana sudionike ShiftMoney konferencije očekuje panel rasprava i niz predavanja na kojima će sudjelovati predstavnici iz Revoluta, Transferwisea, Infobipa, Oradiana, Microblinka i drugih hrvatskih i svjetskih FinTech i IT tvrtki.

Više pojedinosti: https://money.shiftconf.co
__

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: