Koliki je vaš pokazatelj održivosti?

Natječaj koji ocjenjuje dobrovoljne održive prakse

0 Flares 0 Flares ×

18. listopada 2021. – Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) i Hrvatska gospodarska komora (HGK) četrnaestu godinu za redom provode natječaj za ocjenjivanje dobrovoljnih održivih praksi hrvatskih poduzeća. Prateći nove europske regulative i Ciljeve održivog razvoja, bivši Indeks DOP-a moderniziran je i predstavljen u novoj aplikaciji pod nazivom Hrvatski indeks održivosti – HRIO.

Natječaj je otvoren do 25. listopada 2021. godine. Ove godine HRIO podupire i Hrvatska udruga poslodavaca.

Rok za prijavu je još samo tjedan dana, 25. listopada 2021. godine do ponoći, a prijava je moguća na adresi: https://hrio.hrpsor.hr/register

Pregled upitnika u PDFu možete preuzeti ovdje: https://www.hrpsor.hr/hrio/

„Nagrade Indeksa DOP-a na temelju stare metodologije dodijelili smo 14 godina za redom. U tom razdoblju došlo je do promjena u trendovima, standardima i očekivanjima prema korporativnoj održivosti, a mijenjala se i terminologija. Bilo je logično, uz osvježenje aplikacije, unaprijediti i metodologiju koja sada puno više odražava utjecaje koje kompanije moraju mjeriti i o njima izvještavati” – istaknula je Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a.

Riječ je o jedinom rejtingu kojim se mjeri razina održivosti hrvatskih poduzeća, a u kojem godišnje sudjeluje više od stotinu poduzeća. Sudjelovanjem u Hrvatskom indeksu održivosti, tvrtke imaju mogućnost dobiti objektivnu procjenu održivosti vlastitih poslovnih praksi, osvrt na usklađenost s najnovijim odredbama Europske unije te usporedbu s praksama drugih hrvatskih poduzeća u sedam osnovnih poglavlja: upravljanje, okoliš, radna okolina, ljudska prava, dječja prava, zajednica.

Nagrade najuspješnijim poduzećima dodijelit će se u sklopu 13. Konferencije o održivom razvoju, nekadašnje Konferencija o DOP-u, koja će se održati 9. studenoga 2021. godine. Nagrade Hrvatskog indeksa održivosti – HRIO dodjeljuju se za svaku od četiri jednakovrijedne kategorije – za velika, srednja, mala te javna poduzeća. Tijekom natječaja, poduzeća mogu pratiti popunjenost upitnika, a nakon završetka natječaja te proglašenjem dobitnika, svako će poduzeće dobiti individualne rezultate čime se pruža mogućnost prepoznavanja prostora za napredak.


 

 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: