Kombinacija aplikacije i kreditne kartice

Aircash Mastercard

0 Flares 0 Flares ×

Aircash Mastercard

8. studenoga 2021. – Krajem prošlog tjedna u Zagrebu je predstavljena kombinacija Aircash digitalnog novčanika dostupnog putem aplikacije za pametne mobitele i kartice Mastercard. Riječ je o rješenju namijenjenom kupovini putem interneta i za plaćanja na prodajnim mjestima u cijelom svijetu, bez naknada i bez mjesečnih troškova. Aircash je jedina institucija u Hrvatskoj koja nije banka, a može izdavati Mastercard kartice.

Inovacija je u spajanju kreditne kartice i digitalnog novčanika te u načinu distribucije kartice prema korisniku: Aircash Mastercard kartica može se kupiti na svim lokacijama Tiska, Ine i iNovina. Prvo se uplati 30 kuna za neaktiviranu karticu, koju se zatim aktivira putem Aircash aplikacije (skenom QR koda s poleđine kartice) te povezuje sa sredstvima na vlastitom Aircash novčaniku (u koja se prebacuju s računa vaše kreditne Mastercard kartice ili s tekućeg računa). Potrošnja i određivanje limita izvode se u Aircash aplikaciji.

Novitet na financijskom tržištu predstavljen je u kafiću Johann Franck, kroz panel na temu fintecha trendovau. Na panelu su sudjelovali Boris Nemšić, poduzetnik i bivši predsjednik Uprave Telekoma Austrije, Mato Njavro, dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa i Gea Kariž, voditeljica marketinga u Mastercardu. Moderirao je Zoran Šprajc. Foto: Aircash

Aircash posluje kao financijska institucija s licencijom European Banking Authority (EBA) i Hrvatske narodne banke (HNB) koja je važeća na području cijele EU. Danas ima više od 200.000 korisnika te više od 250 milijuna kuna mjesečnog platnog volumena

Aircash nudi gotovinu isplatom na više tisuća mjesta u Hrvatskoj, slanje i primanje novca, plaćanje raznih usluga izravno iz aplikacije, kao što su plaćanje parkinga, kupovina telekom i PlayStation bonova, nadoplata ENC uređaja uz prikaz stanja na računu, kupovina ulaznica za sportske i kulturne događaje, kupovina karata za trajekte i katamarane kao i kupovina autobusnih karata za sve relacije u zemlji i inozemstvu.

Prednost je i to što vlastiti digitalni novčanik može sadržavati više Aircash kartica, a na svakoj od njih se mogu postaviti limiti potrošnje, ograničenja isplate na bankomatima ili online kupovina. Osim toga, kartica se uvijek može napuniti gotovinom, kartičnim i bankovnim uplatama te primitkom sredstava na Aircash novčaniku.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

Odgovori

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: