Komercijalizacija dobrih ideja

Nacionalni sustav za poticanje inovacija

0 Flares 0 Flares ×
Konferencija se održala u okviru “Strateškog projekta za podršku uspostavi Inovacijske mreže za industriju i tematskih inovacijskih platformi”

Hrvatska ima dugu tradiciju inovatorstva no ono što nam treba je nacionalni sustav koji će poticati inovacije i koji će povezati znanost s gospodarstvom i javnim sektorom. Samo tako se pametne ideje mogu pretočiti u komercijalne uspjehe zaključak je danas održane konferencije naslovljene „Nacionalni inovacijski sustav za konkurentniju Hrvatsku“.

Konferencija se održala u okviru “Strateškog projekta za podršku uspostavi Inovacijske mreže za industriju i tematskih inovacijskih platformi” koji provodi Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom, a sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Dio tog projekta je i mapiranje tehnoloških kapaciteta i stupnja tehnološkog razvoja tvrtki u Hrvatskoj. Na temelju sakupljenih podataka moći će se kreirati razvojne strategije za istraživanje, razvoj i inovacije poslovnog sektora.

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: