K vodstvu na tržištu svjetskih komunikacija?

Infobip ulaže 300 milijuna dolara u američko tržište

0 Flares 0 Flares ×
Sjedište tvrtke Infobip, u Vodnjanu, u Istri. / Foto: Infobip

Vodnjan, 11. studenog 2020. – Istarska tehnološka tvrta Infobip sklopila je kupoprodajni ugovor s američkom informatičkom kompanijom Amdocs o preuzimanju tvrtke OpenMarket, vodećeg pružatelja B2B rješenja za razmjenu poruka na prijenosnim uređajima, za bruto iznos u gotovini od približno 300 milijuna američkih dolara.

Cilj ove transakcije je stvoriti globalnog predvodnika u području tzv. cloud komunikacija, internetskoj platformi koja će omogućiti više od četrnaest milijardi korisničkih interakcija kroz više komunikacijskih kanala, putem mreža više od 650 telekom operatera, u više od 190 zemalja diljem svijeta.

Zajedno, Infobip i OpenMarket imaju više od deset tisuća poslovnih korisnika, što uključuje i istaknutije svjetske kompanije.

OpenMarket je pružatelj „mobile engagement“ rješenja koji pomaže tvrtkama u provedbi tzv. A2P (Application-to-Person) komunikacije s korisnicima.

U ostvarenju ove kupovine, Infobipu je pomogla tvrtka One Equity Partners, koja je prije nekoliko mjeseci ostvarila prvo vanjsko financijskog ulaganja u vodnjansku IT kompaniju.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: