U virtualnom dućanu…

Proces kupovine u virtualnoj trgovini izveden je primjenom naočala za obogaćenu stvarnost i mobitela.

0 Flares 0 Flares ×

Slovenska tvrtka Dinit Card Services prva je u regiji prikazala kupnju virtualno predstavljenih proizvoda (holograma) u obogaćenoj stvarnosti. Prezentacija je održana u sjedištu tvrtke u gradu Izoli.

Proces kupovine u virtualnoj trgovini izveden je primjenom naočala za obogaćenu stvarnost Microsoft HoloLens i mobilnog telefona.

“Želimo biti spremni čim započne potražnja za ovakvim rješenjima u sektoru trgovine – koji će, po našem mišljenju, biti inicijator razvoja na ovom području,” izjavio je Primož Patru, generalni direktor tvrtke Dinit Card Services, koja u ovom projektu surađuje s lokalnim tvrtkama – Skupinom Stroka.si te Microsoftom Slovenija.

Primož Patru, generalni direktor tvrtke Dinit Card Services

Ključni tehnički partner u ovom projektu je i hrvatska kompanija Vestigo, specijalizirana za provedbu platnih rješenja bankama, kartičnim procesorima i drugim financijskim institucijama.

Tvrtka Dinit Card Services ove godine slavi 10. godišnjicu postojanja. Osnovna im je djelatnost procesiranje kartica i plaćanja, a u svom razvojnom laboratoriju tvrtka istražuje mrežne komunikacijske alate i mogućnosti obrade plaćanja, koje omogućuju okruženja obogaćene, mješovite i virtualne stvarnosti.

Dinit zapošljava gotovo 70 stručnjaka iz područja financijske tehnologije, a od 2015. godine je u vlasništvu Cornèr Bank, prema podacima revije The Banker, kapitalom najstabilnije švicarske banke.

Više od 80% godišnjeg prihoda od gotovo 5 milijuna eura, Dinit Card Services ostvaruje na inozemnim tržištima, a u 2017. kompanija bilježi godišnji rast od 30%. Tvrtka obrađuje preko 400.000 prodajnih mjesta.

Dinit, kao što smo već naglasili, u svojim projektima usko surađuje s hrvatskom kompanijom Vestigo, s kojom razvija rješenja za podršku kartičnom poslovanju, od izdavanja kartica, obrade financijskih transakcija nastalih na EFT-POS terminalima, bankomatima i e-trgovinama, do vođenja računa i potrošnje za privatne i pravne osobe.

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: