Ljudi s Filipina su rješenje

Hrvatskoj stalno nedostaje 60 tisuća radnika

0 Flares 0 Flares ×
Radnici s Filipina cijenjeni su zbog radne etike, poznavanja engleskog jezika, ali i u uređenom sustavu od strane države Filipini, koja brine o svojim ljudima: Foto: Anna Tarazecich / Pexels

14. travnja 2022. – Procjenjuje se da u Hrvatskoj kontinuirano nedostaje preko 60.000 radnika, a Hrvatski zavod za zapošljavanje kaže da je u razdoblju od siječnja do ožujka ove godine zaprimio 32.863 zahtjeva za radnim dozvolama stranih radnika, dok je izdano 18.263 pozitivnih mišljenja. Iz toga je jasno vidljiv veliki deficit radne snage.

Moguće rješenje je angažman stranih radnika, prije svega radnika s Filipina koji su iznimno cijenjeni zbog svoje radne etike, poznavanja engleskog jezika, ali i u uređenom sustavu od strane Filipina koji vode računa o tome na koji način njihovi radnici dobivaju posao izvan matične zemlje.

Pinoy385, jedna od prvih agencija za zapošljavanje filipinskih radnika u Hrvatskoj, djeluje više od pet godina i provodi postupke posredovanja u zapošljavanju u skladu s normama filipinske državne agencije za prekomorsko zapošljavanje (Philippine Overseas Employment Administration) i Ureda za provedbu prekomorskih zapošljavanja (Philippine Overseas Labor Office).

Posredovanje u zapošljavanju kreće inicijalnom analizom potreba poslodavca, selekcijom radnika s Filipina, ishođenjem potrebnih dokumenata, poput Dozvole za boravak i rad i Vize za ulazak u Republiku Hrvatsku te organizacijom njihovog dolaska u Hrvatsku. Osim te usluge koju Pinoy385 nudi, dodatna pogodnost je i jamstvo na uslugu selekcije i posredovanja od 60 dana i kontinuirane evaluacije rada tijekom boravka radnika u Hrvatskoj.

Agencija zapošljava Filipince u gospodarskim sektorima poput turizma, ugostiteljstva, građevinarstva, ali i u raznim proizvodnim industrijama.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: