Ljudski resursi pred novim izazovima

Ne bira tvrtka zaposlenika, već zaposlenik tvrtku

0 Flares 0 Flares ×
Na HR Business Breakfastu okupilo se više od 150 stručnjaka za upravljanje ljudskim resursima. Foto: Be-Terna

5. svibnja 2022. – Čak 70 posto zaposlenika želi fleksibilnost i opciju barem povremenog rada od kuće, 65 posto radnika želi više fizičkog kontakta sa svojim timovima, 76 posto prijavilo je da su doživjeli tzv. “sagorjevanje” na svojim radnim mjestima, a preko 40 posto njih razmišlja o promjeni posla. Osim toga, 80 posto zaposlenika kaže kako su im kultura kompanije i briga o radnicima važniji od plaće.

Rezultati su to brojnih istraživanja provedenih u 2021. i 2022. godini koje je konzultantska kuća Kearney predstavila danas na HR Business Breakfastu na kojem se okupilo više od 150 stručnjaka za upravljanje ljudskim resursima, pod nazivom „Nove HR strategije otporne na buduće izazove“ u organizaciji Američke gospodarske komore u Hrvatskoj i imformatičke tvrtke BE-terna, održanog u hotelu Hilton Garden Inn, u Zagrebu.

Evo nekoliko naglasaka iz predavanja i rasprava:

  • Ljudima je danas bitno da im je posao zanimljiv, da im na radnom mjestu bude uzbudljivo, da se mogu razvijati i dodatno educirati, da imaju blizak odnos s menadžmentom te da te da njihov posao i tvrtka u kojoj rade ima neku svrhu. Danas sve više ljudi na razgovorima za posao pita poslodavce zašto postoje, što će i zašto će raditi.
  • Rastu i troškovi rada i radno opterećenje i utječu na produktivnost ljudi, a dodatni izazov stručnjacima za upravljanje ljudskim resursima je i sve veća potražnja radnika za radom na daljinu, to jest, od kuće. Usto, odjeli za ljudske resurse u tvrtkama premalo se uključuju u sam dizajn posla i radnih mjesta.
  • Danas je i dosta teško zadržati dobre zaposlenike, posebno one najbolje, a problemi počinju već prih procesu novačenja. Taj proces, makar se završio i time da se kandidata naposljetku i ne zaposli, treba oblikovati tako da bude upečatljiv doživljaj kako bi i oni koji ne uđu u tvrtku o njoj kasnije znali reću dobru riječ.
  • Doživljaji koje zaposlenici imaju u tvrtki, znanto utječu na njihovu odluku o zadržavanju zaposlenja – to je naglašeno i na okruglom stolu konferencije, na kojoj su sudjelovale Kristina Jerković iz SofaScorea, Martina Roša iz Jamnice, Monika Ivanović iz Infobipa te Marina Jurić iz Addiko Banka. Panel je moderirao Vladimir Benić.
  • Kad se gledaju industrije, fluktuacija zaposlenika najveća je u IT sektoru, jer oni imaju i najviše mogućnosti za zapošljavanje i puno njihova posla se može raditi i od kuće ili s neke druge lokacije.
  • Ljudski resursi su posao koji se danas puno koristi i tehnolgijama – raznim softverima za analizu podataka i ponašanja zaposlenika, uz standardne metode razgovora sa zaposlenicima.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: