M SAN Grupa ponovo na tržištu kapitala

Priprema za prvu javnu ponudu dionica

0 Flares 0 Flares ×

Priprema za prvu javnu ponudu dionica

King ICT je najveća podružnica MSAN Grupe. Foto: King ICT

23. srpnja 2021. – M SAN Grupa ponovno je postala sudionik domaćeg tržišta kapitala emisijom korporativnih obveznica nominalne vrijednosti 200 milijuna kuna, a ulagatelji su iskazali su interes u iznosu od 275 milijuna kuna što je za skoro 40% više u odnosu na ciljani nominalan iznos. Oznaka vrijednosnog papira koju obveznice nose je MSAN-O-267A uz pripadajuću međunarodnu identifikacijsku oznaku (ISIN) HRMSANO267A9.

Interes za obveznicama su pokazale sve kategorije domaćih institucionalnih ulagatelja te je 51% izdanja alocirano bankama, 24% mirovinskim fondovima, 17% osiguravateljima i 8% investicijskim fondovima.

Cilj ove emisije korporativnih obveznica je osigurati kapital za potrebe refinanciranja postojećeg kratkoročnog i dugoročnog duga kao i za potrebe financiranja obrtnog kapitala potrebnog za nastavak razvoja poslovanja M SAN Grupe.

Daljnji razvoj poslovanja M SAN Grupe biti će usmjeren na tri strateška smijera, od nastavka razvoja logističkih kapaciteta i novih logističkih centara u Adira regiji do investicija u daljnju izgradnju tržišnih marki MS Energy iz domene e-mobilnosti te Vivaxa s područja potrošačke elektronike, klimatizacije i bijele tehnike.

Proces pripreme izdanja obveznice trajao je gotovo šest mjeseci i u njega je uložen obiman rad timova banaka iz redova Zajedničkih agenata izdanja – Erste&Steiermärkische Banke d.d., Privredna banke Zagreb d.d. i Zagrebačka banke d.d., odvjetničkih društava Šavorić & Partneri d.o.o. i Mišković & Mišković d.o.o. koji su savjetovali M SAN Grupu.

Podsjećamo da prvo pojavljivanje M SAN Grupe na tržištu kapitala datira još iz 2006. godine kroz programe izdanja Komercijalnih zapisa. Tada je, u razdoblju od svibnja 2006. g. do lipnja 2010. g., izdano osam tranši Komercijalnih zapisa ukupnog iznosa 245,5 milijuna kuna koje su svi bili uredno otplaćeni.

Izlazak na Zagrebačku burzu s dužničkim instrumentom dio je šireg plana pripreme za izlazak na IPO u budućem razdoblju.

Više pojedinosti.


 

 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: