Mali poduzetnici neće preživjeti bez interneta

Istraživanje kartičarske kuće Visa

0 Flares 0 Flares ×
Šezdeset posto kupaca želi da trgovine u kojima kupuju omoguće beskontaktno plaćanje

Zagreb, 25. kolovoza 2020. – Novo istraživanje kartičarske kuće Visa (The Visa Back to Business Study) pokazalo je kako se male tvrtke u svijetu u svakodnevnom poslovanju sve više okreću raznim digitalnim alatima – počevši od interneta do beskontaktnog plaćanja.

Istraživanje je provedeno anketom dvije tisuće malih tvrtki i nešto manje od pet tisuća njihovih kupaca, diljem svijeta, u Brazilu, Kanadi, Njemačkoj, Hong Kongu, Irskoj, Singapuru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima te u Sjedinjenim državama.

Nalazi pokazuju kako više od šezdeset posto kupaca želi da trgovine u kojima kupuju omoguće beskontaktno plaćanje.

Pola ispitanih kaže da će prestati kupovati u trgovinama u kojoj transakciju moraju obaviti na blagajni, sa živim ljudskim bićem ili na onim samo-uslužnim blagajnama kojima se koristi puno ljudi.

Istraživanje je dalje pokazalo kako su primjeni novih tehnologija održavanja fizičke distance skloniji mlađi ljudi – i to vrijedi jednako kako za mlađe kupce tako i za vlasnike malih tvrtki iz generacije milenijalaca i mlađih.

Gotovo trećina malih tvrtki koje se do sada nisu oslanjale na internet kao na kanal prodaje, ili su to radile u manjoj mjeri, kaže da će više novca i vremena ubuduće posvetiti svojim stranicama na mreži nad mrežama, posebno oglašavanju na društvenim mrežama.

Studija se posebno pozabavila tim tvrtkama koje do sada nisu ostvarile značajniju prisutnost na internetu, kako bi ustanovila zašto je to tako. Većina ispitanih je rekla da na internetu nisu koliko bi trebale i mogle biti jer brinu za sigurnost svog poslovanja i privatnost zaposlenika i korisnika. Drugi važana razlog je nedostatak ulaganja u digitalizaciju poslovanja te strah od gubitka osobnog odnosa s kupcima.

Više pojedinosti: The Visa Back to Business Study


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: