Manji porezi za inovativne

Objavljen Pravilnik o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte

0 Flares 0 Flares ×

U Narodnim novinama broj 9/2019 od 25.1.2019. objavljen je Pravilnik o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte.

Pravilnik propisuje uvjete za dodatno umanjenje osnovice poreza na dobit i poreza na dohodak tvrtkama koje iskažu prihvatljive troškove istraživačko-razvojnih projekata i studija izvedivosti.

Pravilnik propisuje i postupak dodjele potpore, način ostvarivanja prava, način praćenja provedbe projekta, te druga pitanja vezana uz ostvarivanje prava na državne potpore sukladno Zakonu o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte (NN 64/2018). Pravilnik stupa na snagu 3. veljače.

Prijava za dodjelu državne potpore za istraživačko-razvojne projekte podnosi se Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao davatelju potpore, neposredno ili poštom.

Kada davatelj potpore uvede sustav elektroničke prijave, prijavu će biti moguće podnijeti isključivo putem toga sustava, a pristup sustavu bit će omogućen na mrežnim stranicama davatelja potpore ili provedbenog tijela (HAMAG- BICRO-a).

Više o Zakonu o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte i Pravilniku o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte potražite na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za jačanje istraživanja, razvoja i inovacija.

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: