Maratonsko prikupljanje sredstava

Europska unija organizira

0 Flares 0 Flares ×

Bruxelles, 28. travnja 2020. – Europska unija udružila je snage s partnerima iz cijeloga svijeta te organizira prikupljanje sredstava – globalni odgovor na korona virus, koje počinje 4. svibnja ove godine.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i druge globalne zdravstvene organizacije pokrenule su zajednički poziv na djelovanje kako bi se brzo ostvario pravedan pristup sigurnoj, kvalitetnoj, djelotvornoj i cjenovno povoljnoj dijagnostici, terapeutskim postupcima i cjepivu protiv koronavirusa.

Da bi se za to prikupila sredstva, Europska unija s partnerima organizirati će svjetsko maratonsko prikupljanje sredstava. Zemlje i organizacije diljem svijeta pozvane su da doniraju kako bi se ostvario početni cilj, prikupljanje 7,5 milijardi eura.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila je: U borbi protiv koronavirusa moramo ujediniti cijeli svijet, sve čelnike i sve ljude. Za samo pet dana počinje svjetsko prikupljanje sredstava. Pravi maraton. Za pobjedu nad koronavirusom nužni su globalni odgovor i trajno djelovanje u mnogim područjima. Moramo razviti cjepivo, proizvesti ga i dostaviti u svaki kutak svijeta. I ono mora biti dostupno po pristupačnoj cijeni.

Više pojedinosti o inicijativi Coronavirus Global Response.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: