Marihuana. Nogomet. Posljednja donacija.

Priručnik za porezne obveznike. Messi i Ronaldo. Milijarde na dar.

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 17. rujna 2020. Novosti, ukratko:

Marihuana – vodič za porezne obveznike. Američka Porezna uprava (The Internal Revenue Service – IRS.gov) na svojim je internetskim stranicama objavila priručnik za tvrtke koje se bave poslovima vezanima uz marihuanu. Izrada priručnika bila je potaknuta mnoštvom pitanja jer je posjedovanje marihuane u Sjedinjenim Državama i dalje zabranjeno na saveznoj razini, 42 države dopuštaju medicinsku ili rekreativnu uporabu te droge. No, što se tiče američke Porezne uprave – svaki prihod je oporeziv, i oni iz ilegalnog izvora. Priručnik možete pronaći ovdje.

Najbolje plaćeni nogometaši. Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Najbolje plaćeni nogometaš današnjice je Messi (Barcelona) koji je zaradio 126 milijuna dolara. Ronaldo (Real Madrid) je zaradio 117 milijuna a njih dvojica su jedini koji su tijekom karijere zaradili više od milijardu dolara. Treći je Neymar koji je uprihodio 96 milijuna dolara. Prva desetorica po prihodiu (na popisu časopisa Forbes) ukupno su tijekom godine od plaće, bonusa i oglašavajna uknjiućili 570 milijuna dolara. Na popisu prvih deset zasad nema niti jednog Hrvata. Više pojedinosti.

Odrekao se milijardi. Charles “Chuck” Feeney, čovjek koji je s Robert Millerom pokrenuo lanac Duty Free trgovina u zrakoplovnim lukama danas već davnih šezdesetih godina prošlog stoljeća i poznat po gotovo redovnički skromnom životu, tijekom svog života (nedavno je napunio 89) u razne je svrhe darovao više od osam milijardi dolara. Prije dva dana je potpisao dokument kojim gasi svoj fond Atlantic Philanthropies i sebi i svojoj supruzi ostavlja samo dva milijuna dolara za životne troškove. Više pojedinosti. 


 

Odgovori

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: