Menadžerice i poduzetnice godine

Nagrade za 2020.

0 Flares 0 Flares ×

8. prosinca 2021.Menadžerica godine je Edita Maretić Dimlić iz Splita, ravnateljica Ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom DES – Split, a poduzetnica godine je Eva Smokrović iz Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju „Helena Smokrović“ iz Rijeke. U kategoriji socijalnog poduzetništva nagrada je dodijeljena Mariji Mraz, pokretačici socijalnog poduzeća Koprivita iz Koprivnice.

Dodjela nagrada za poduzetnice i menadžerice godine održana je glavnoj dvorani Hrvatske gospodarske komore, u Zagrebu. Foto: HGK

Nagrada za najbolje poduzetnice 2020. godine dodijeljena je u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, a održala se u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Žene u poduzetništvu ili takozvano žensko poduzetništvo sve je češća tema brojnih konferencija, seminara, znanstvenih skupova, programa vlada i političara diljem svijeta, pa i u nas. To pokazuje je i činjenica koja kaže kako Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike intenzivno radi na poticajima uključivanja žena na tržište rada kroz mjere aktivne politike zapošljavanja, za koje Vlada godišnje izdvaja rekordnih milijardu kuna, velikim djelom sufinancirano iz Europskih fondova.

U okviru svojih mjera, Grad Zagreb posebno potiče socijalno poduzetništvo i u financiranju projekata jedan od ključnih kriterija u dodjeli je upravo rodna ravnopravnost. Time se nastoji ženama poduzetnicama pružati potrebna podrška u osiguravanju odgovarajućih uvjeta i potrebnog vremena za profesionalni razvoj.


*Poslovne su se žene u Hrvatskoj prvi puta organizirale 1992. kao Sekcija poslovnih žena pri Hrvatskoj udruzi menadžera CROMA. Ulazak u Svjetsku organizaciju žena poduzetnica uvjetovao je osnivanje samostalne organizacije. Tako je u studenom 1995. godine osnovan Krug kao Udruga poslovnih žena Hrvatske koje rade na poboljšanju položaja poslovnih žena u društvu i to poticanjem ženskog poduzetništva, poslovne kulture i etike poslovanja kroz šest ogranaka.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: