Milijarda eura za inovacije

Accelerator i Pathfinder

0 Flares 0 Flares ×

12.04. 2021. – Nakon pokretanja Europskog vijeća za inovacije (EIC) i najave prvih mogućnosti financiranja, Europska komisija je otvorila prve pozive u okviru Akceleratora EIC-a – katalizatora za privlačenje ulagača potrebnih za povećanje opsega inovacija. Financijska sredstva u vrijednosti većoj od jedne milijarde eura namijenjena su rastu novoosnovanih poduzeća te malih i srednjih poduzeća koja imaju značajan potencijal.

Više od polovine sredstava namijenjeno za revolucionarne inovacije u bilo kojem području, 495 milijuna eura namijenjeno je za inovacije kojima se podupire europski zeleni plan te digitalne i zdravstvene tehnologije. Jedinstvenim modelom financiranja novoosnovanim poduzećima i malim i srednje velikim poduzećima nude se bespovratna sredstva u iznosu do 2,5 milijuna eura, u kombinaciji s vlasničkim ulaganjima u okviru fonda EIC-a.

Osim financijske potpore, svi projekti imaju pristup nizu usluga ubrzanja poslovanja koje omogućuju primjenu stručnog znanja u području poslovanja, ulaganja i ekosustava.


Komisija je otvorila i program Tragač EIC-a s proračunom od 168 milijuna eura. Interdisciplinarni timovi istraživača mogu se prijaviti za bespovratna sredstva za istraživanje i inovacije koja će im pomoći u ostvarivanju revolucionarnih ideja s pozitivnim učinkom na naše gospodarstvo i društvo.

Bespovratna sredstva u iznosu od 3 do 4 milijuna eura bit će usmjerena na revolucionarne tehnologije kojima će se odgovoriti na globalne izazove i poboljšati naše živote. Više informacija dostupno je u priopćenju za medije.


Više pojedinosti

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: