Milijardu eura kredita za mala i srednja poduzeća

U Hrvatskoj, Bugarskoj, Slovačkoj i Sloveniji

0 Flares 0 Flares ×

28. prosinca 2021. Europski investicijski fond (EIF) osigurat će UniCreditu jamstva u vrijednosti 700 milijuna eura, što će zajmodavcu omogućiti financiranje u iznosu do jedne milijarde eura za mala i srednja poduzeća (MSP) u Hrvatskoj, Bugarskoj, Slovačkoj i Sloveniji kako bi se ubrzao gospodarski oporavak od pandemije bolesti COVID-19.

Jamstva EIF-a potječu iz Europskog jamstvenog fonda (EGF), jamstvenog instrumenta od 25 milijardi eura koji je pokrenula Grupa EIB-a 2020. godine kako bi potaknula oporavak europskog gospodarstva od pandemije bolesti COVID-19, zaštitila radna mjesta i osigurala prijeko potrebnu likvidnost za europska mala i srednja poduzeća.

Članice Grupe UniCredit, među kojima je i hrvatska Zagrebačka banka, ponudit će zajmove i druge financijske proizvode malim i srednje velikim poduzećima po povoljnijim uvjetima

Raspodjela sredstava u okviru ugovora o jamstvu je sljedeća: Hrvatska (do 325 milijuna eura), Bugarska (do 185 milijuna eura), Slovačka (do 310 milijuna eura) i Slovenija (do 80 milijuna eura). Preostali iznos portfelja bit će raspoređen na četiri zemlje u skladu s potražnjom.

Članice Grupe UniCredit, među kojima je i Hrvatska, ponudit će zajmove i druge financijske proizvode malim i srednje velikim poduzećima po povoljnijim uvjetima, uključujući snižene kamatne stope, dulje razdoblje počeka, manje zahtjeve po pitanju kolaterala i produžena dospijeća. Zajmovi će biti dostupni malim i srednjim poduzećima koja posluju u sektorima gospodarstva najteže pogođenima pandemijom radi ubrzanja oporavka nacionalnih gospodarstava.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: