Milijardu kuna bespovratnih sredstava za male tvrtke

Sredstva za digitalnu i zelenu tranziciju

0 Flares 0 Flares ×
Potpore će se dijelit iza početna ulaganja malih i srednjih tvrtki vezana uz osnivanje nove poslovne jedinice, proširenje kapaciteta postojeće poslovne jedinice, diversifikaciju proizvodnje, itd. Foto: Pexels

26. travnja 2021. – Ministarstvo gospodarstva objavilo je poziv malim i srednje velikim tvrtkama za prijavu za bespovratna sredstva namijenjena jačanju konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju. Tvrtke se želi potaknuti na veće korištenje digitalnih tehnologija jer će ih to učiniti konkurentnijima i olakšati (eventualnu) internacionalizaciju poslovanja.

Osim ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu, kroz ovaj poziv podržat će se i dodatna ulaganja u razvoj znanja, vještina i kompetencija zaposlenika te korištenje savjetodavnih usluga u pronalasku odgovarajućih rješenja.

Potpora će se dijeliti za početna ulaganja malih i srednjih tvrtki vezana uz osnivanje nove poslovne jedinice, proširenje kapaciteta postojeće poslovne jedinice, diversifikaciju proizvodnje i temeljitu promjenu proizvodnog procesa postojeće poslovne jedinice. Detalji o tome nalaze se u Uputama za prijavitelje, koje treba pomno i pozorno prostudirati.

Dijeli se 1,14 milijardi kuna, a iznos bespovratnih sredstava koje se dodjeljuje po projektnom prijedlogu može se kretati od pola milijuna kuna do sedam i pol milijuna kjuna. Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su mikro poduzetnici, mali poduzetnici, i srednje veliki poduzetnici
Navedeni Poziv financirati će se putem Instrumenta “Pomoć za oporavak za koheziju i europska područja – REACT EU”.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: