Milijun za startupe

Proglašeni pobjednici šestog izdanja programa Moj Zaba Start

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 29. listopada 2019.  – Na svečanoj završnici u hotelu Esplanade proglašeni su pobjednici šestog izdanja programa Moj Zaba Start Zagrebačke banke.

Pobjednici su odabrani u tri kategorije – Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo. Stručna komisija odabrala je tri dobitnika u svakoj kategoriji, a dodijeljene su im potpore u iznosu od 120.000 kuna za prvu nagradu, 100.000 kuna za drugu te 80.000 kuna za treću nagradu.

Uz nagrade stručne komisije dodijeljene su i nagrade javnosti u vrijednosti od 30.000 kuna. U šestom izdanju natječaja Zaba je ukupno dodijelila gotovo milijun kuna potpora.

„Kao vodeća banka u Hrvatskoj usmjereni smo na razvoj održivog poduzetništva te gospodarskog i društvenog napretka naše zemlje i zajednice u kojoj djelujemo. Izuzetno smo ponosni na ovaj, jedinstveni program na tržištu i činjenicu da je Zagrebačka banka kroz dosadašnja izdanja prepoznala i podržala više od 50 projekata na njihovom putu do tržišta i uspjeha. Prepoznali smo njihovu vrijednost i potencijal, ali ih je prepoznalo i tržište. To želim i ovogodišnjim pobjednicima“, rekao je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

U kategoriji Poduzetništvo, prvu nagradu odnio je projekt za izradu minipogona za proizvodnju sušenog slatkiša od mandarine – Mandarine Sweet Treat, proizvođača Mandarinet. Druga nagrada pripala je udruzi Mundus i njihovom istoimenom edukacijskom sustavu, dok je treću nagradu odnio projekt Moto Sos Locator u realizaciji Gala centra .

Prva nagrada natječaja Kultura i znanost dodijeljena je samostanu Sv. Margarite s Paga i projektu Digitalno predstavljanje stalnog postava čipke i čipkarstva. Projekt Udruživanjem temeljnih i kliničkih znanstvenih istraživanja do poboljšanja tretmana i povećane društvene osviještenosti o raku prostate znanstvenika s Instituta Ruđer Bošković, osvojio je drugu nagradu. Treća nagrada pripala je studiju za produkciju i animaciju Diedra te projektu dugometražnog 3D animiranog filma „Cvrčak i Mrvica“.

U kategoriji Društvo pobjedu je odnio projekt Uređenja sterilne jedinice za Dječju onkologiju, zaklade Dječje onkologije Rebro. Društveno poduzeće Punkt osvojio je drugu nagradu s projektom Inovativno zapošljavanje osoba s invaliditetom. Treća nagrada otišla je u ruke zakladi Cenacolo i projektu Mostovi u bolji život.

Za nagradu javnosti izborila su se tri projekta koja su prikupila najviše glasova javnosti putem portala www.mojzabastart.hr. Odabrani projekti su Moto Sos Locator Gala centra u kategoriji Poduzetništvo, PsiHelp Hrvatskog psihološkog društva u kategoriji Društvo te u kategoriji Kultura i znanost, projekt StressMe – razlike između muškog i ženskog stresa s Medicinskog fakulteta u Osijeku.

Kroz projekt Moj Zaba Start Zagrebačka banka nagrađuje inovativne i tržišno utemeljene ideje te pruža potporu najboljima u različitim područjima. Zaba je kroz projekt do sada podržala preko 50 održivih projekata među kojima su inovativni startupi, društveno odgovorne inicijative, projekti iz područja zelenog poduzetništva i kreativne industrije te izrade aplikacija i informatičkih rješenja.

Više o dobitnicima nagrade pročitajte na www.mojzabastart.hr.

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: