Mini MBA Digital

Predstavljen program novog poslovnog studija

0 Flares 0 Flares ×
Program je predstavljen inovativno: kroz živ, višesatni razgovor predavača Mini MBA Digital programa i novinara iz važnijih poslovnih medija. / Foto: Algebra

Zagreb, 14. listopada 2020. – Algebra, najveća privatna obrazovna grupacija u Hrvatskoj, predstavila je danas Mini MBA Digital: program namijenjen srednjem i visokom menadžmentu proizvodnih i uslužnih tvrtki, neovisno o njihovoj veličini i području djelovanja.

Program je predstavljen inovativno: kroz živ, višesatni razgovor predavača Mini MBA Digital programa i novinara iz važnijih poslovnih medija, te kroz prizmu doista posebnog trenutka u povijesti hrvatske informatike: razdoblja obilježenog uspjehom tvrtki kao što su Infobip, Nanobit i Infinum te istodobnim novim padom (za tri mjesta, s 49. na 52. mjesto) naše zemlje na ljestvicama globalne konkurentnosti.

Upravo taj nesrazmjer, između povremenih erupcija naših potencijala i kroničnih slabosti, jedan je od važnijih motiva programa Mini MBA Digital: uspjeh hrvatskih ICT tvrtki i dalje će biti sporadična pojava, ukoliko se ne stvori sveobuhvatna javno-privatna društvena infrastruktura koja će ga kvalitetno poduprijeti.

Mini MBA Digital program se sastoji od deset modula koji se bave novim tehnologijama, upravljanjem digitalnom transformacijom poslovanja i drugačijim modelima stvaranja dodatne vrijednosti. Polaznike upoznaje s primjenom interneta stvari (IoT), umjetne inteligencije (AI), kibernetičke sigurnosti, blockchaina, virtualne i proširene stvarnosti, poslovanja u oblaku i naprednom analitikom prikupljanih podataka (Big Data).

Mini MBA Digital program digitalnu transformaciju definira kao digitalnu rekonstrukciju poslovnih procesa u tvrtki, primjenom novih tehnologija.

Program Mini MBA Digital ide u dva smjera – polaznicima će pokazati kako se strateški odrediti prema digitalno transformiranoj budućnosti organizacije, ali i kako kroz inkrementalne korake mogu postići brze rezultate u odabranim indikatorima: porast prihoda, bolje korisničko iskustvo, optimizacija procesa, smanjenje troškova, učinkovitija raspodjela rada zaposlenika ili povećanje profitne margine.

Potencijalni polaznici programa Algebra Mini MBA Digital osnivači su i diektori nešto više od tisuću hrvatskih tvrtki raznih veličina koje su temeljem analitičkih i financijskih podataka prepoznate kao kandidati za digitalnu transformaciju poslovanja.

Jedan od ciljeva stručnjaka okupljenih u predavački tim Mini MBA Digital programa je osvijestiti hrvatsko gospodarstvo o nužnosti edukacije koju nude i okupiti što većih broj relevantnih predstavnika hrvatske poslovne i društvene javnosti oko ideje digitalne transformacije – unatoč tome što u Hrvatskoj još uvijek postoji velika doza skepse i nerazumijevanja digitalne transformacije, posebno među menadžerima velikih, srednjih i malih tvrtki.

Sporo prihvaćanje novih tehnologija, strah od nepoznatog i nespremnost na promjenu poslovnog modela, te slabo povezivanje s drugim industrijskim vertikalama glavni su faktori koji usporavaju procese digitalne transformacije u našoj zemlji i time ugrožavaju konkurentnost hrvatskih tvrtki na širim tržištima.

Program Mini MBA Digital traje pet mjeseci – pohađaju se dva modula mjesečno, svaki po 10 nastavnih sati, u vidu interaktivne nastave radioničkog tipa, u malim i dinamičnim grupama, srijedom, tijekom radnog vremena. Po potrebi, i ovisno o epidemiološkoj situaciji u određenom trenutku, predavanja će se održavati i online, putem virtualnih učionica.

Posljednje i ne manje važno: za procese digitalne transformacije već krajem ove godine biti će dostupna financijska sredstva za privatne kompanije, kroz programe Europske unije.

Više pojedinosti


Predavači modula s kojima će se upoznati polaznici Mini MBA Digital programa su: Četvrta industrijska revolucija i industrija 4.0 (nositelji modula Ivan Maglić i Goran Radman), Platforme i poslovni modeli temeljeni na internetu stvari (Marina Pavlić, OiV), Napredne i prediktivne analize poslovnih podataka (Leo Mršić, Algebra), Blockchain tehnologije u primjeni (Vedran Brničević, Suprabit), Automatizacija i robotika u poslovnim operacijama (Kruno Lenac, Gideon Brothers), Primjene virtualne i proširene stvarnosti (Darian Škarica, Delta Reality), Poslovanje u oblaku (Ratko Mutavdžić, Microsoft), Umjetna inteligencija i strojno učenje u poslovanju (Davor Runje, airt), Kibernetička sigurnost i privatnost u poslovanju (Milan Parat, PBZ) i Digitalna transformacija poslovanja (Senad Kulenović, Digitalni nomad).


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: