Mjera za borbu protiv rasta cijena energenata

Rješavanje izvanredne situacije i njezinih posljedica

0 Flares 0 Flares ×

14. listopada 2021. Europska komisija objavila je Komunikaciju o cijenama energije kojo je cilj rješavanje problema iznimnog porasta globalnih cijena energije, za koji se predviđa da bi mogao trajati cijelu zimu, Komunikacija donosi i smjernice za pružanje potpore europskim građanima i poduzećima.

Komunikacija uključuje „paket mjera” koje EU i države članice mogu poduzeti kako bi ublažili neposredni učinak rasta cijena i dodatno ojačali otpornost na buduće cjenovne šokove.

Kratkoročne nacionalne mjere uključuju hitnu potporu dohotku kućanstava, državnu potporu poduzećima i ciljana smanjenja poreza. Komisija će podupirati i ulaganja u obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost; razmotriti moguće mjere za skladištenje energije i kupnju zaliha plina i ocijeniti trenutačni model tržišta električne energije.

Više o hitnim mjerama za zaštitu potrošača i poduzeća, o paketu kratkoročnih i srednjoročnih mjera i srednjoročnim mjerama za otporan energetski sustav bez ugljika možete doznati ovdje


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: