Mladi i budućnost IT industrije

Okrugli stol u sklopu Konferencije o budućnosti Europe

0 Flares 0 Flares ×

30. rujna 2021. – Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirao je raspravu na temu mladih i budućnosti IT industrije, u sklopu Konferencije o budućnosti Europe. Okrugli stol održan je u Osijeku.

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u suradnji s Hrvatskim saborom i Hrvatskom zajednicom županija organizira tematske rasprave u 10 sveučilišnih gradova, a prikupljeni zaključci bit će dio prijedloga koji će se objaviti na višejezičnoj digitalnoj platformi Konferencije. Prije Osijeka i panela o budućnosti IT industrije, u Dubrovniku je u suradnji s tamošnjim sveučilištem održana rasprava o održivom turizmu, u Rijeci u partnerstvu s riječkim sveučilištem rasprava o budućnosti kulture, a u Puli zajedno s pulskim sveučilištem rasprava o budućnosti obrazovanja.

Na okruglom stolu u Osijeku sudjelovali su zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler (HDZ, EPP), putem videoveze zastupnica Sunčana Glavak (HDZ, EPP) profesor na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta u Osijeku Robert Cupec, inženjerka računarstva sa Sveučilišta u Osijeku Valentina Gotal te predstavnik Osijek Software Cityja Ivan Ostheimer.

Snimku panela možete pogledati na YouTube kanalu Europskog parlamenta u Hrvatskoj.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: