Mogućnosti EU fondova za poduzetnike

Konferencija u Osijeku

0 Flares 0 Flares ×
Damir Zorić, direktor Hrvatske udruge poslodavaca. / Foto: HUP

Osijek, 13. studenog .2020. – Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održana je konferencija „Mogućnosti EU fondova za poduzetnike“. Konferenciju je organizirao osječki ogranak Hrvatske udruge poslodavaca.

Cilj konferencije bio je informirati poduzetnike o svim mogućnostima koje im se pružaju kroz EU fondove, a predavači (Ana Fresl, predsjednica HUP-ove Udruge profesionalaca za fondove EU i ekonomski analitičar Velimir Šonje) su se usredotočili na pravodobno uočavanje prepreka tijekom apliciranja i na pojedinosti u privatnim investicijama u Slavoniji.

Hrvatska još nije potrošila sve mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata iz prethodnog proračunskog razdoblja, a u slijedećem razdoblju, od 2021.-2027. godine (iz Višegodišnjeg financijskog okvira i fonda za EU Slijedeće generacije) našoj zemlji je na raspolaganju više od 24 milijarde eura.

Investicije u poduzetnike, obuhvaćaju sve, od malih vaučer shema, preko ulaganja u imovinu (izgradnja i opremanje), digitalizaciju poslovanja, do velikih investicija u istraživanje, razvoj i inovacije.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: