Na putu do pametne destinacije

Online panel

0 Flares 0 Flares ×
(s lijeva na desno) Joško Lokas, Danijela Gračan, Josipa Jutt Ferlan, Marko Čizmek, Damir Mendica i Goran Car. Foto: Combis

13. svibnja 2022. – Tema jučer održane nove epizode internetom prenošene rasprave, okruglog stola DiscussIT informatičke tvrtke Combis (podružnica Hrvatskog telekoma), bile su promjene do kojih je u turističkom sektoru dovela sve šira digitalizacija, potaknuta pandemijskim ograničenjima poslovanja.

Pametna turistička destinacija bila je glavna tema rasprave – inovativna i efikasna komunikacija destinacije s turistima, uz uporabu tehnologija, najčešće internetskih stranica i aplikacija koje stvaraju sadržaje i dodatne vrijednosti u autentičnim iskustvima turista koji dolaze u Hrvatsku.

Vrijeme je za stvaranje specijaliziranih sadržaja više vrijednosti za ciljane skupine posjetitelja

Što se tiče budućnosti, panelisti smatraju kako je došlo vrijeme za dodatno podizanje kvalitete i izgradnju sadržaja više vrijednosti, specijalizranih određenim ciljnim skupinama posjetitelja. Svi koji se bave turizmom ostvaruju prihode i putem digitalnih kanala, a neke veće kompanije veću su prošle digitalnu transformaciju i na putu su automatizacije poslovnih procesa.

Na okruglom stolu sudjelovali su glavni direktor Combisa, Goran Car; Josipa Jutt Ferlan, direktorica klastera Hiltonovih hotela u Zagrebu i direktorica društva Zagreb City Hotels; Daniela Gračan, redovita profesorica na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i predstojnica Zavoda za turizam; Damir Mendica član uprave tvrtke Plava laguna te Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere. Raspravu je moderirao televizijski novinar Joško Lokas.

Snimke DiscussIT panela dostupne su na YouTubeLinkedIn platformama.


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: