Nagrada za eko projekte u obrazovanju

Glasujte za hrvatko- međunarodni tim: The GreenChangemakers

0 Flares 0 Flares ×
Naša ekipa

16. svibnja 2022. – Europska zaklada za obuku (European Training Fund – ETF) otvorila je javno glasovanje za nagradu kojom se promiču ‘Vještine za energetsku tranziciju ‘ – Green Skills Award 2022. Riječ je o natjecanju za inovativne i kreativne projekte u ekologiji i ekološki osviještenom obrazovanju. U uži izbor ušlo je deset projekata, odabranih između 64 prijavljena iz cijeloga svijeta. Za najbolji projekt može se glasovati do 5. lipnja, a tri pobjednika će biti objavljena 9. lipnja.

Iz naše zemlje nominiran je jednogodišnji program međunarodne suradnje među školama iz Hrvatske, Turske i Armenije, nazvan The Green Changemakers – kojem je cilj podići svijest učenika o održivom razvoju i ekološkim tehnologijama. Program se sastoji od teoretske nastave i praktičnih radionica tijekom kojih će učenici poboljšati svoja znanja i vještine te razviti ekološke navike kako bi ostvarili pozitivan utjecaj, kako na svoju lokalnu sredinu tako i globalno

Nagrada ima za cilj istaknuti programe školskog i strukovnog obrazovanja koji se bave razvojem vještina za održiva, ugljično neutralna, kružna gospodarstva i društva. Dodatni cilj je inspirirati kreatore zelenih politika i praktičare u EU susjedstvu i šire. Prošle godine nagradu Green Skills Award osvojila je Ghada Khrayem, mlada palestinska izbjeglica koja je stekla strukovnu obuku o solarnim fotonaponskim sustavima u Gazi. Turski učitelj informatike Selçuk Arslan osvojio je drugo mjesto u nagradi Green Skills za svoj rad u podučavanju kodiranja i ekoloških projekata.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: