Nagrađene hrvatske ekološke tenisice

Novi uspjeh ZICER-ovog startupa MIRET

0 Flares 0 Flares ×

10. svibnja 2021. – Na svjetskom natjecanju Global Footwear Award 2020, hrvatska tržišna marka ekoloških tenisica, Miret, u globalnoj konkurenciji multinacionalnih brendova osvojio je tri priznanja.

Hrvoje Boljar je osvojio prvo mjesto u kategoriji Materials sourcing za Miret projekt, te zlato u kategoriji Materials sourcing/Biodegradable materials. Za MIiret Forest dark kolekciju, Ana Boljar (kreativna direktorica) je osvojila srebro u kategoriji Materials sourcing/Biodegradable materials.

Domagoj i Hrvoje Boljar, osnivači tvrtke za dizajn i proizvodnju ekološki prihvatljivih tenisica. Foto: Miret

Global Footwear Award je natjecanje koje prepoznaje napore nadarenih dizajnera obuće diljem svijeta i dodjeljuje priznanje njihovu radu. Poseban naglasak stavlja na održivost.

Miret je prošle godine osvojio i nagradu IDA International Design Award.

Što se tiče ulaganja u tvrtku Miret je prošle godine investirano gotovo dva miliuna kuna, a na svojoj Kickstarter kampanji prikupili su još nešto više oid 400 tisuća kuna.

Startup Miret osnovala su braća Hrvoje i Domagoj Boljar prije šest godina, čime su nastavili obiteljski posao proizvodnje obuće, no na ekološki prihvatljiv način. Njihove tenisice sada su 97% izrađene od prirodnih materijala.

Miret je u ZICER-ovom inkubatoru već dvije godine, kojem je pristupio nakon sudjelovanja u EIT Climate-KIC RIS Croatia akceleratoru.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: