Najbolja tehno inovacija za turizam

INOVA-BUDI UZOR 2018.

0 Flares 0 Flares ×

Startup kompanija vr pole koja je se bavi izradom uređaja za prikaz virtualne realnosti dobitnik je zlatne medalje za najbolju inovaciju u turizmu na upravo završenom 43. Hrvatskom Salonu Inovacija. Međunarodna izložba inovacija Inova, koja se održala u Zagrebu od 14.-17. studenog ugostila je više od 640 inovacija iz 26 država svijeta.

U kategoriji Inovacije u turizmu nagradu je odnio vr pole – stup za prikaz turističkih atrakcija u virtualnoj stvarnosti.

Kako VR Pole funkcionira? Na određenoj lokaciji interaktivna animacija unutar vr polea prikazuje prostor kako je izgledao u određenom vremenskom periodu, je li to u dalekoj budućnosti ili pak prošlosti, to ovisi o željama, ali i o samoj lokaciji.

U konkretnom slučaju Zagreba, animacija prikazuje cijeli prostor ispred zagrebačke Katedrale prije potresa, dodani su živući elementi, a efekt je taj da zapravo otvara pogled 360 stupnjeva u razdoblju 19. stoljeća. Kada se korisnik odmakne od uređaja, vidi današnju Katedralu i turiste, a kada prisloni glavu na VR Pole, vraća se 200 godina unatrag.

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: