Najbolji u hrvatskom turizmu

Nagrade za najbolje od najboljih u turizmu

0 Flares 0 Flares ×

KULTURNA TURISTIČKA ATRAKCIJA GODINE
Maškovića Han

TURISTIČKI DOGAĐAJ GODINE
Rabska fjera

INOVACIJA U TURIZMU GODINE
Muzej vučedolske kulture

MARINA GODINE
Marina Frapa, Rogoznica

RESTORAN GODINE
Restoran Sv. Nikola, Poreč

KAMP GODINE
Zaton Holiday Resort, Zaton

PUTNIČKA AGENCIJA GODINE
Calvados Club Luxury Travel,

HOTEL GODINE
Esplanade Zagreb Hotel, Zagreb

NAJUSPJEŠNIJA CITY BREAK DESTINACIJA
Zagreb

NAJUSPJEŠNIJA DESTINACIJA ZA LJETNI ODMORIŠNI TURIZAM
Mali Lošinj

NAJUSPJEŠNIJA DESTINACIJA TURIZMA ZDRAVLJA
Krapinske toplice

AUTENTIČNA PRIMORSKA DESTINACIJA „MALO MISTO“
Sutivan

NAJUSPJEŠNIJA DESTINACIJA RURALNOG TURIZMA
Dalmatinska zagora

NAJUSPJEŠNIJA DESTINACIJA KONTINENTALNE HRVATSKE
Zagorje

ODRŽIVI TURIZAM
Eko-etno selo Stara Kapela

REKREACIJA I ZABAVA
Vodeni planet – Terme Tuhelj d.o.o.

PLAŽA GODINE
Girandella Sundance Sandy Family

Više pojedinosti o finalistima potražite OVDJE I OVDJE

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, dodijeljene su turističke nagrade za najbolje od najboljih u turizmu, u kategorijama: Kulturna turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Marina godine, Restoran godine, Kamp godine, Turistička agencija godine, Hotel godine, Turistička destinacija godine i nagrada „Anton Štifanić“ – za životno djelo te osobu godine.

Dobitnicima su nagrade uručili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

„Ove godine naša je zemlja ovjenčana brojnim nagradama, bolje nego ikad rangirana na svjetskoj turističkoj karti te povezana zračnim linijama sa cijelim svijetom. Svrstani smo među tri najpoželjnija odredišta u Europi, Hrvatska je ovjenčana titulom najpoželjnije nove europske destinacije za kineske turiste te je proglašena najboljom turističkom destinacijom u kanadskom Quebecu. Iza nas je gotovo deset mjeseci turističke godine koja je bila izazovna uzbudljiva, a vjerujem da će se pozitivni rezultati nastaviti i u posljednjim mjesecima ove rekordne godine. Ovaj uspjeh rezultat je rada svih turističkih djelatnika, svih domaćina i onih koji čine turizam boljim. Stoga bi ovim putem želio čestitati svima vama, a posebno nagrađenima, što hrvatski turizam svake godine činite sve kvalitetnijim, inovativnijim i zanimljivijim. Vjerujem da je ispred svih nas svijetla i ispunjavajuća budućnost hrvatskog turizma. Vjerujem da ćemo kroz zajedničko djelovanje i suočavanje sa svim izazovima u budućnosti i dalje obarati rekorde te učiniti hrvatski turizam još konkurentnijim, još otvorenijim i ispunjavajućim za svakog posjetitelja.“ istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

„Turizam je vrlo specifičan sektor na kojeg snažan utjecaj ima cjelokupna zajednica. Upravo zbog toga ova svečana dodjela nagrada u sklopu Dana hrvatskog turizma predstavlja možda i najvažniji dio jer tako dodatno naglašavamo važnost i doprinos svih turističkih djelatnika u ostvarenju turističkih rezultata. Hrvatska je danas respektabilna turistička destinacija koja iz godine u godinu zadržava pozitivne trendove rasta, a rezultat je to nesebične predanosti i rada naših ljudi. Ohrabreni odličnim ovogodišnjim rezultatima idemo snažno prema naprijed i ususret 2019. turističkoj godini“, poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković osvrnuo se na važnost turizma za hrvatsko gospodarstvo, ali i istaknuo da bez snažnoga gospodarstva nema ni snažnoga turizma, čiji se razvoj mora temeljiti na održivosti. „Do kraja godine možemo očekivati preko 12 milijardi eura prihoda i preko milijardu eura investicija. Prihodi od turizma u ovoj su godini porasli za 20%. Za takvo generiranje rasta potrebni su ljudi. Rezultati su sjajni i zahvaljujem svima,“ rekao je Plenković, uz najavu da će se sljedeće godine Dani hrvatskoga turizma održati u Slavoniji u skladu s ciljem spajanja zelene i plave Hrvatske.

Dodjelom nagrada zaključeni su Dani hrvatskog turizma u gradu Hvaru na otoku Hvaru, a na manifestaciji je sudjelovalo preko tisuću sudionika iz hrvatskoga turističkog sustava te iz poslovnog i društvenog života. Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već jedanaestu godinu za redom. Dani hrvatskog turizma ove su se godine održali uz potporu Grada Hvara i Turističke zajednice Grada Hvara koji ove godine obilježavaju 150 godina organiziranoga turizma.

 

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: