Najbolji u prodaji softverskih “čovjek-dana”

Ingemark

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 17. prosinca 2019. – Vodeća globalna tvrtka za ocjenjivanje i recenziranje B2B kompanija, Clutch, provela je istraživanje najboljih B2B kompanija za Istočnu Europu, a u izvještaju za Hrvatsku od 15 tvrtki koje se bave razvojem softvera, zagrebačka ICT tvrtka Ingemark proglašena je najboljom agencijom za razvoj softvera po narudžbi prema ocjenama drugih kompanija.

Uspjeh tima od tidesetak stručnjaka, koji je sredinom ove godine najavio da će pružati i usluge konzultacija za uvođenje DevOps praksi te predstavio sustav VMware PKS (Pivotal Container Service), komentirao je član uprave zadužen za razvoj poslovanja Ingemarka, Jurica Mikulić.

Iznimno sam ponosan na svoj tim i ovaj uspjeh. Drago mi je što su nas klijenti prepoznali kao stručne, pouzdane i predane partnere. Clutch je globalna kompanija za recenziranje i ocjenjivanje tvrtki, između ostalog i tvrtki za razvoj softvera, a rade to na način da izravno intervjuiraju naše klijente na koje, moram posebno naglasiti, nismo imali utjecaja osim našim radom te isporukama produkata tim istim klijentima što je vjerojatno najobjektivnija i najrelevantnija metrika. Tim više, ovaj uspjeh ima dodatnu vrijednost. U istraživanju su, uz nas, sudjelovale još i države poput Bugarske, Češke, Mađarske, Rumunjske, Srbije i Turske što potvrđuje da ovaj dio Europe nudi vrijedne B2B kompanije koje mogu biti pouzdani partneri u budućim projektima.

Ingemark je već i ranije prepoznat kao profesionalan i pouzdan partner od strane brojnih tvrtki kao što su Siemens, Sberbank, Konzum, Agrokor (danas Fortenova), New York Genome Center, T-Com, Adris, a od ove godine i VMware, a kako kaže Mikulić, nakon ovog uspjeha počele su pristizati i ponude za suradnju i iz SAD-a koji ih vide kao potencijalnog partnera za outsourcing.

Razlozi za to su, kaže Mikulić, jer smo i dalje jeftiniji od drugih istočnoeuropkih zemalja kao što su Poljska, Ukrajina, Rumunjska i sl., ali i zato što imamo kvalitetno obrazovanje te vrhunske inženjere.

U Americi je trenutno veliki nedostatak kvalitetnih kadrova u IT-u, pogotovo u većim tvrtkama i korporacijama te se zbog toga okreću drugim rješenjima, s druge strane Atlantika. Također, IT industrija u Hrvatskoj i dalje je u razvoju, ugled Hrvatske kao turističke destinacije raste iz godine u godinu, a postotak stručnjaka koji kvalitetno govore engleski samo su neki od faktora koji su klijentima iz SAD-a izrazito važni.

Više pojedinosti: www.ingemark.com

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: