Najodrživija kompanija na svijetu

Schneider Electric

0 Flares 0 Flares ×

Pariz / Zagreb, 29. siječnja 2021. – Tvrtka Schneider Electric osvojila je prvo mjesto u ostvarivanju ekološke održivostim među više od 8.000 kompanija iz cijeloga svijeta, prema popisu medijske i istraživačke kuće Corporate Knights.

Prema izvještaju, (Corporate Knights 2021 Global 100 Most Sustainable Corporations) Schneider Electric je skočio s 29. mjesta prošle godine na prvo mjesto u ovoj godini. Analitičari tvrtke Corporate Knightstvrde da je to rezultat dugogodišnje predanosti kompanije Schneider Electric ekološkim pitanjima i drugim temama iz područja društvene odgovornosti.

Foto: Schneider Electric

Popis najboljih u 2021. godini prema održivosti tvrtke Corporate Knights, utemeljen je na procjeni 8080 kompanija iz cijeloga svijeta – onih koje imaju prihod veći od jedne milijarde američkih dolara.

Pokazatelji koji su se mjerili, primjerice, jesu: koliko energije iz obnovljivih izvora kompanija koristi, koliko stvara otpada i kako njime upravlja. Ove godine uvedeni su i novi pokazatelji, kao što su, primjerice, koliko radnici koriste bolovanja, kakva je rasna raznolikost menadžmenta i upravnog odbora te koliko je kompanija ulagala u tzv. čiste projekte.

Schneider Electric sada stječe 70 posto svojih prihoda od razvoja održivih rješenja, a 73 posto svih ulaganja – ulaganja su u održive projekte. Usto, Schneider Electric je dobar kako u rodnoj tako i u rasnoj raznolikosti, produktivnoj uporabi resursa i primjeni sigurnosnih mjera.

Schneider Electric je bila jedna od prvih kompanija koja je prihvatila načela društvene i ekološke odgovornosti te je u više navrata, u posljednjih petnaestak godina, povećavala svoje ambicije u tom smislu. Posljednji korak u tom smjeru je nova strategija ubrzavanja održivosti, predstavljena 25. siječnja. Uključuje šest dugoročnih obaveza i jedanaest konkretnih ciljeva, koje treba ostvariti do 2025. godine. Sve to zajedno, treba pomoći Schneider Electric, te kompanijama i zajednicama s kojima radi i s kojima je u interakciji, u adresiranju klimatskih promjena i postizanju bolje društvene uključivosti.

Više pojedinosti o tome, potražite OVDJE.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: