Nastavak podrške banaka tvrtkama i kućanstvima

Sastanak Europske bankovne federacije

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 15. svibnja 2020. – Uprava Europske bankovne federacije, koja okuplja udruge banaka iz 32 države, održala je 130. sjednicu putem videokonferencije. Na sastanku je sudjelovao i guverner Hrvatske narodne banke, Boris Vujčić koji je predstavio mjere Europske središnje banke i trendove u Hrvatskoj, a u perspektivi ulaska Hrvatske u Europski tečajni mehanizam II (ERM 2).

Najviši predstavnici europske bankarske industrije potvrdili su svoju predanost podržavanju poduzeća i građana u prevladavanju teških financijskih izazova koje je donijela pandemija Covid-19, te su istaknuli da će bankovni sektor nastaviti odgovorno, konstruktivno i proaktivno surađivati s institucijama i pomagati klijentima dok god bude potrebno.

Kvalitetna suradnja bankovnog sektora s europskim i nacionalnim nadležnim tijelima doprinijela je uspješnoj provedbi nacionalnih programa odgode otplata kredita i potpore za kredite uz jamstva, pa su na taj način ublaženi neposredni negativni gospodarski utjecaj krize u cijeloj Europi.

Odgodama otplate kredita sada se koriste milijuni građana kao i vlasnici malih, srednjih i velikih poduzeća. Osim toga, banke imaju ključnu ulogu u usmjeravanju državnih jamstava vrijednih više od dva bilijuna eura poduzećima i kućanstvima u cijeloj Europi. Europska bankarska federacija nastaviti će i s podrškom projektu Markets4Europe. Konferencija o tome trebala se održati u Zagrebu, polovicom lipnja, no odgođena je za treće tromjesečje.

Više informacija o sastanku EBF-a, potražite na internetskim stranicama HUB-a i EBF-a.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: