Natječaj za 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki

Deloitte Technology Fast 50 Central Europe 2022

0 Flares 0 Flares ×

9. lipnja 2022. – Konzultantska kuća Deloitte i ove je godine pokrenula postupak za uvrštenje na rang-listu pedeset najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe. Natječaj se provodi već 23. godine, a uključuje najbrže rastuće tehnološke tvrtke iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Češke Republike, Estonije, Hrvatske, Kosova, Latvije, Litve, Mađarske, Moldavije, Poljske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Rangiranje se provodi na temelju prosječnog rasta koji je pojedina tvrtka ostvarila u razdoblju od četiri godine.

Deloitteov Fast 50 program u Srednjoj Europi rangira pedeset najbrže rastućih tehnoloških tvrtki, bilo da se radi o javnom ili privatnom vlasništvu. Rangiranje se provodi na temelju prosječnog rasta koji je pojedina tvrtka ostvarila u razdoblju od četiri godine. U obzir ulaze sve tvrtke koje posluju u sljedećim (ili srodnim) industrijama: komunikacije, tehnologije zaštite okoliša, „fintech“, „hardware“, zdravstvo, farmaceutska industrija, mediji i industrija zabave te „software“. Za potrebe formiranja ljestvice za 2022. godinu, Deloitte će analizirati prihode koje su prijavljene tvrtke ostvarile od 2018. do 2021. godine.

Tvrtke koje se žele natjecati u kategoriji 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki moraju ispuniti sljedeće kriterije: godišnji prihodi u iznosu od najmanje 50.000 eura u 2018., 2019. i 2020. te 100.000 eura u 2021.; poslovno sjedište u državi Srednje Europe; razvoj ili izrada vlastitih tehnologija odnosno znatan iznos kapitala utrošen na istraživanje i razvoj; vlasnička struktura koja ne podrazumijeva ovisna društva u većinskom vlasništvu strateških subjekata.

Zvijezde pozitivnog utjecaja posebna je kategorija u kojoj se nagrađuju tvrtke koje uspješno povezuju proizvode/usluge s pozitivnim učinkom na barem jednom od sljedećih područja: društvo, poslovanje, inovativnost, okoliš i raznolikost.

Kategorija Zvijezde najvećeg rasta obuhvaća i rangira mlade tvrtke s brzim rastom koje još ne ispunjavaju kriterije za prijavu na glavno natjecanje i posluju manje od četiri godine. Najbolji se rangiraju na osnovu prosječnog rasta prihoda ostvarenih tijekom posljednje tri godine. Tvrtke koje se natječu u ovoj kategoriji moraju ispunjavati sljedeće kriterije: godišnji prihod od najmanje 10.000 eura u 2019. godini i minimum 30.000 eura u 2021. godini; poslovno sjedište u državi Srednje Europe; razvoj ili izrada vlastitih tehnologija odnosno znatan iznos kapitala utrošen na istraživanje i razvoj; vlasnička struktura koja ne podrazumijeva ovisna društva u većinskom vlasništvu strateških subjekata.

Natjecanje ima i jednu posebnu kategoriju: Zvijezde pozitivnog utjecaja. Zainteresirani za prijavu u toj kategoriji trebaju ispuniti dodatni upitnik. Zvijezde pozitivnog utjecaja posebna je kategorija u kojoj se priznaju tvrtke koje uspješno povezuju izvrsne proizvode/usluge s pozitivnim učinkom na barem jednom od sljedećih područja: društvo, poslovanje, inovativnost, okoliš i raznolikost. Zainteresirani za prijavu u kategoriji Zvijezde pozitivnog utjecaja moraju imati proizvod i/ili uslugu s utjecajem na sljedećim područjima: utjecaj na području poslovanja, okoliša i društva; raznolikost među zaposlenicima i/ili članovima uprave; jedinstven razvoj imovine i/ili usluga.


Formular za prijavu, kriteriji za prijavu i sve informacije o natječaju nalaze se na sljedećoj poveznici: www.deloitte.com/2022/technology-fast50 .
Prijaviti se možete do 31. kolovoza 2022. Rezultati s poretkom bit će objavljeni 24. studenoga 2022.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: