Natječaj za izbor financijskog direktora godine

Deloite 2021

0 Flares 0 Flares ×

13. listopada 2021. – Prepoznajući sve veću ulogu direktora financija, analitička kuća Deloitte već petu godinu pokreće natječaj za izbor financijskog direktora godine. Prijaviti se možete zaključno sa 7. studenim 2021. godine. Titulu financijskog direktora godine za 2015. osvojio je Marko Čižmek, član uprave Valamar Riviere. Godinu kasnije, najboljim je proglašen Tomislav Rosandić, tada na poziciji člana Uprave HEP-a. Zoran Stanković, član Uprave Atlantic grupe CFO-om godine proglašen je 2017. godine, dok je priznanje za 2018. godinu odnio Krešimir Bubalo, član uprave Pevexa. Zbog uvjeta u okruženju izbor za 2019. godinu nije organiziran.

Nagrada CFO godine dodjeljuje se za postignuća i projekte koje CFO vodi u okviru funkcije financija te se mjeri rezultatima koje tvrtka ostvaruje temeljem tih aktivnosti.

Pored osobnih podataka (ime i prezime, naziv trgovačkog društva, životopis), prijave moraju sadržavati i popunjen upitnik na temelju kojeg će stručna komisija donijeti ocjenu. Ocjena će se sastojati od kvalitativnog i kvantitativnog dijela, a svaki dio nosi maksimalno 50 bodova. Kvalitativni dio ocjene donijet će se na temelju popunjenog upitnika, a kvantitativni dio će komisija izračunati na osnovu posljednjih javno dostupnih revidiranih financijskih izvještaja tvrtke čiji je financijski direktor zaposlenik.

Neovisni i stručni žiri koji će izabrati najboljeg hrvatskog financijskog direktora čine prof. dr. sc. Boris Tušek, Ekonomski fakultet u Zagrebu; Dalibor Ćubela, Hrvatska udruga poslodavaca, Zagrebačka banka; Anita Lacmanović, SAP d.o.o.; Ante Samodol, ekonomist specijaliziran za financije, Libertas međunarodno sveučilište i Marina Tonžetić, Deloitte.

Proglašenje pobjednika održat će se početkom prosinca na tradicionalnoj konferenciji, a isti ulazi u regionalni izbor najboljeg direktora financija za Jugoistočnu Europu koji će se po prvi puta održati u veljači 2022. godine.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: