Natječaj za svemirske startupe iz EU

Moj EU svemir: #myEUspace

0 Flares 0 Flares ×
Želite li se registrirati ili potražiti više informacija, posjetite stranicu natječaja na službenim stranicama EUSPA-e.

6. rujna 2021. – Agencija Europske unije za svemirski program (EUSPA) pokrenula je natječaj #myEUspace. Riječ je o nagradnom natječaju usmjerenom na inovatore i poduzetnike spremne za istraživanje, razvoj i komercijalizaciju inovativnih rješenja koja će unaprijediti svemirske podatke i usluge EU-a, nadilazeći trenutačni obzor svemirskih aplikacija te spajanjem i ispitivanjem novih tehnologija u području usluga koje se temelje na lokaciji, pametne mobilnosti, pametne poljoprivrede, geomatike te, po prvi put, kvantnih tehnologija.

Sve veća dostupnost svemirskih podataka i usluga te razvoj mobilnih i računalnih tehnologija pokreću inovacije na višim razinama te omogućuju razvoj ambicioznijih primjena koje se oslanjaju na točno pozicioniranje s pomoću sustava Galileo u kombinaciji s podacima programa Copernicus o promatranju Zemlje, istodobno istražujući mogućnosti koje pružaju kvantne tehnologije.

Potencijalne razvojne tvrtke (start-up poduzeća), serijski inovatori i iskusni poduzetnici mogu se ovdje prijaviti do 15. studenoga 2021. (23:59 SEV). Zamisli će se ocijeniti na temelju njihove relevantnosti za Svemirski program Europske unije, njihova inovativnog pristupa, tržišnog potencijala, izvedivosti u smislu trenutačno dostupne tehnologije i, konačno, njihove operativne organizacije. U okviru natječaja predviđeno je više nagrada i priznanja u različitim fazama natječaja.

Želite li se registrirati ili potražiti više informacija, posjetite stranicu natječaja na službenim stranicama EUSPA-e.


U okviru natječaja razmatraju se rješenja kod kojih se upotrebom i ugradnjom svemirskih podataka i usluga EU-a može uvesti nešto novo u šest tematskih područja:

Pokreni me pametno (Move Me Smart):
pametna rješenja za mobilnost namijenjena svim vrstama prijevoza za bolju učinkovitost i održivost te veću sigurnost.

Zasvemirimo život (Space-up my life): rješenja za potrošače, na primjer mobilne aplikacije i druga rješenja u kojima se koriste svemirski podatci za zdravlje, videoigre, sport, slobodno vrijeme, turizam i svakodnevni život.

Naš zeleni planet (Our Green Planet): inovativna rješenja za ekološke izazove, održiv način života, potrošnju i proizvodnju.

Mapiraj moj svijet (Map My World): inovativna rješenja za geodetsko mjerenje kojima će se oblikovati budućnost geomatike, ruralnog planiranja i dizajna pametnih gradova.

Satelitska poljoprivreda (Farming by Satellite): tehnološka rješenja za upravljanje promjenjivošću poljoprivredne proizvodnje, poboljšanje prinosa usjeva, smanjenje utjecaja na okoliš i optimiziranje prehrambenog lanca.

Uroni u kvantum (Dive in Quantum): inovativna rješenja u kojima se primjenjuju kvantne tehnologije (računalstvo, senzori, simulacija, enkripcija itd.) u cilju unaprjeđenja primijenjenih aplikacija.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: