Ne boje se umjetne inteligencije

MALI PODUZETNICI

0 Flares 0 Flares ×

1. kolovoz 2019. – Većina malih poduzetnika misli da im umjetna inteligencija neće preoteti poslove, tvrdi se u najnovijem izvještaju tvrtke GoDaddy, jednog od značajnijih registratora internetskih domena u Sjedinjenim Državama.

Posvemašnja automatizacija poslovnih i proizvodnih procesa, koja je zahvatila praktično sve veće industrijske sektore diljem svijeta, potiče strah od gubitka radnih mjesta među zaposlenim ljudima. Zato iznenađuje stave većine malih poduzetnika.

75 posto malih poduzetnika, ne boji se robota i pametnih softvera

Taj stav izražen je u studiji koja je obuhvatila anketom više od 4500 malih tvrtki s deset većih svjetskih tržišta, tvrtki s manje od 25 zaposlenih, u zemljama kao što su Sjedinjene Države, Kanada, Njemačka, Australija, Indija, Meksiko, Južna Afrika, Hong Kong, Ujedinjena Kraljevina i Turska.

Štoviše, mali poduzetnici smatraju da će im posao rasti bar 25 posto u slijedećih tri do pet godina i to baš zahvaljujući primjeni tehnologija umjetne inteligencije i ostalih novijih informatičkih tehnologija u njihovim malim uredima i pogonima.

Više pojedinosti u širem izjveštaju o navedenom istraživanju potražite OVDJE.

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: