Norveški novac za naše tvrtke

20 milijuna eura za razvoj hrvatskog poduzetništva

0 Flares 0 Flares ×
Infodan Norveške u Hrvatskoj gospodarskoj komori. / Foto: HGK

Zagreb, 15. listopada 2020. – U Hrvatskoj gospodarskoj komori održan je Infodan poslovnog programa Business Development and Innovation Croatia koji je dio financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Norveške darovnice (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014. do 2021. godine. U toj darovnici nalazi se više od 103 milijuna eura za projekte usmjerene na inovacije, istraživanje i razvoj, društveno uključivanje i očuvanje okoliša. Najnoviji “obrok” iz te darovnice vrijedi više od 20 milijuna eura.

Fokus ovog dijela programa stavljen je na projekte iz područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth), a prijaviti se mogu male, srednje i velike tvrtke koje nemaju više od 25 posto državnog vlasništva.

Projekti koji se prijavljuju moraju zadovoljiti dva temeljna kriterija – moraju biti novativne tehnologije, rješenja, proizvodi ili usluge (dakle, nešto novo na tržištu) i/ili uključivati primjenu inovativnih tehnologija unutar tvrtke (novo za tvrtku).


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: