Nova digitalna bankarska platforma

Erste George

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 6. listopada 2020. – Erste banka je u Hrvatskoj danas predstavila svoju novu, paneuropsku, digitalnu platformu George. Riječ je o aplikaciji koja će s vremenom potpuno supstituirati mobilno i internetsko bankarstvo i poslužiti kao platforma za uvođenje novih financijskih usluga.

George je na razini Erste Grupe prisutan nekoliko godina. U Austriji, Češkoj, Slovačkoj i Rumunjskoj danas ga aktivno koristi više od 5 milijuna korisnika, a u Hrvatskoj se do nove godine očekuje nekoliko desetaka tisuća novih korisnika.

Zdenko Matak, član uprave Erste banke. / Foto: Erste

George aplikacija vremenom će evoluirati, a sa svakom nadogradnjom će, kažu u Erste banci biti još naprednija, pametnija i inteligentnija. S vremenom, George će postati naš osobni savjetnik, izjavio je Zdenko Matak, član uprave Erste banke.

Aplikacija Georgea ima intuitivni dizajn sučelja i kontrola, vrlo sličan društvenim mrežama i drugim mobilnim aplikacijama. Primjerice, pretraživanje cijelog teksta omogućuje mu da u roku od nekoliko sekundi pronađe bilo koju odlaznu ili dolaznu uplatu ili primatelja uplate.

George nudi i viši stupanj personalizacije, što svakom korisniku omogućava stvaranje vlastite verzije Georgea, prilagođene specifičnim potrebama. Ta se personalizacija, osim na pozadinsku grafiku, odnosi i na način na koji korisnici mogu pregledavati, sortirati i organizirati informacije koje im George daje o njihovoj potrošnji, štednji, ulaganjima i plaćanjima.

George izgrađen na otvorenoj bankarskoj platformi (u skladu s Direktivom PSD2) i omogućuje dodavanje aplikacija i novih značajki drugih proizvođača.

Uz navedeno, treba istaknuti kako je George izgrađen na otvorenoj bankarskoj platformi (u skladu s Direktivom PSD2) i omogućuje dodavanje aplikacija i novih značajki drugih proizvođača. Korisnicima je na raspolaganju i George Store gdje već sada mogu potpuno digitalno otvoriti štednju, naručiti Diners Club karticu, aktivirati Wiener putno osiguranje ili kupiti bon za mobitel. Uskoro će biti dodane i druge mogućnosti poput potpuno digitalnog otvaranja računa za sve korisnike Georgea, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun, kao i digitalno podizanje gotovinskog kredita.

Igor Strejček, direktor Sektora direktnih kanala u Erste banci. / Foto: Erste

Današnjim otvaranjem Georgea svim klijentima Erste banke završilo je višemjesečno probno razdoblje, tijekom kojeg je Georgea testiralo oko pet tisuća internih i vanjskih korisnika.  Očekuje se će do kraja 2024. godine George imati više od pola milijuna korisnika u Hrvatskoj.

Georgeova je otvorena platforma, arhitektura temeljena na API-ju i plug-in infrastruktura čine je izuzetno prilagodljivom i fleksibilnom, posebno za suradnju s fintech-ima i drugim trećim stranama u sferi financijskih usluga.“, rekao je Igor Strejček, direktor Sektora direktnih kanala u Erste banci.

George je razvila međunarodna grupa programera unutar Erste grupe, dok su ga lokalno prilagodili i implementirali IT stručnjaci Erste banke u Hrvatskoj. S obzirom da je riječ o međunarodnoj platformi, ime George je odabrano kako bi u svim zemljama Erste grupe bilo razumljivo, a odnosi se na ime prvog autopilota kojeg je prije stotinu godina razvio britanski pilot Lawrence Sperry i nazvao ga George.

Izraz „Prepusti to Georgeu” u međuvremenu je postao vrlo popularan među pilotima i još se uvijek koristi za označavanje autopilota. To je ako se pitate zašto George nije preveden kao Đuro ili Jura.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: