Nova verzija, novo ulaganje

Memgraph

0 Flares 0 Flares ×
MCE verzija omogućuje unošenje podataka iz raznih formata datoteka sustava. Ti podaci se tada transformiraju u graf modele. Foto: Memgraph

5. listopada 2021. – Hrvatski startup tvrtka predstavila je novu inačicu svoje aplikacije i obavila da je dobila novo ulaganje u iznosu od 9,34 milijuna američkih dolara. Uložili su Microsoftov investicijski fond M12, Heavybit Industries, In-Q-Tel, Counterview Capital, ID4 Ventures i Mundi Ventures.

Nova inačica aplikacije Memgraph omogućuje programerima, inženjerima, podatkovnim stručnjacima, velikim kompanijama i entuzijastima programiranje vlastitih aplikacija, temeljenih na tokovima podataka i grafova

Memgraph Community Edition (MCE)  dostupan je s BSL licencom (Business Source License) koja znači otvorenost koda u većini situacija, od onih za osobne potrebe, do onih komercijalnih. MCE verzija omogućuje unošenje podataka kroz datoteke poput CSV, sustave kao S3, ali i direktno iz Apache Kafka. Ti podaci se tada transformiraju u graf modele.

Memgraph Enterprise Edition (MEE) je dostupan za kompanije koje izrađuju aplikacije temeljene na tokovima podataka i grafova za velike sustave te zadovoljava sve sigurnosne standarde i SLA.

Spomenuta investicija iskoristit će se za proširenje razvojnog tima i širenje Memgraph zajednice programera i entuzijasta.

Memgraph 2.0 je dostupan besplatno na www.memgraph.com


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: