Novac u nas. Kina ne da TikTok. PMIDayz.

Konferencija uživo, Konferencija online. ByteDance ne smije prodati TikTok.

0 Flares 0 Flares ×

Zagreb, 2. rujna 2020. Novosti, ukratko:

Hrvatsko tržište novca. Približavanje eura kao službene valute u našoj zemlji, utjecaj krize i poduzetih mjera na bankarski sektor, tržište kapitala i cjelokupno gospodarstvo, buduća očekivanja – ključne su teme konferencije Hrvatsko novčano tržište koja se u slijedeća dva dana održava u Opatiji. Više o temama i programu konferencije, pročitajte ovdje.

Kina ne da Tik Tok. Narodna Republika Kina promijenila je pravila potencijalne prodaje tehnologija stranim kupcima. Promjena se uglavnom odnosi na tvrtku ByteDance, čija aplikacija za razmjenu video-sadržaja, TikTok, u posljednje vrijeme izaziva velike kontrovezre, od kad je predsjednik Trump najavio da će je zabraniti. Skraćeno rečeno, ByteDance ne smije prodati TikTok (kojeg žele kupiti Microsoft, Oracle i Wallmart, među ostalima) bez dopuštejna kineske Vlade. Zanimljivost za kraj: 40 posto Amerikanaca podržava predsjednika Trumpa, kad je u pitanju situacija s aplikacijom TikTok, tvrdi se u istraživanju koje su provele agencije Reuters i Ipsos.

PMIDayz – samo online! Slijedom najnovijih događanja vezanih uz COVID-19 u Hrvatskoj i okolnim zemljama te nakon uvrštavanja Hrvatske na brojne crvene liste u Europi, i bez pouzdanih optimističnih prognoza za jesen/zimu, organizatori konferencije za voditelje projekata, PMIDayz, odlučili su taj, sad već tradicionalni događaj, održati samo na internetu, i u manjem opsegu. Velik broj predavača nije u mogućnosti doći bez testova ili samoizolacije po povratku u svoje zemlje, a nažalost i rizik od obolijevanja na konferenciji je povećan, pa organizatori smatraju da ne bi bilo odgovorno insistirati na konferenciji u ovom trenutku. Više pojedinosti: www.pmidayz.com


 

Odgovori

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: