Novac za 107 vizionarskih ideja

Projekt Akcelerator Europskog vijeća za inovacije

0 Flares 0 Flares ×

Bruxelles, 12. ožujka 2020. – Europska komisija danas je najavila financijsku potporu u iznosu od 344 milijuna eura za 107 inovativnih projekata iz cijele Europe, u sklopu pilot-projekta Europskog vijeća za inovacije (EIC).

Sredstva su osigurana u okviru programa Obzor 2020., programa EU-a za istraživanja i inovacije. Odabrani su prijedlozi za jedinstvene koncepte poput poboljšanja kirurške preciznosti tijekom operacije uklanjanja karcinoma, modernizacije lokalnog i globalnog praćenja kvalitete zraka te uvođenja brojnih drugih revolucionarnih inovacija.

Istraživači, novoosnovana poduzeća i mala te srednja poduzeća kojima su dodijeljena sredstva dolaze iz država članica EU-a i zemalja pridruženih programu Obzor 2020. Od 107 projekata koji će se financirati, 63 su u fazi istraživanja.

Jedan od projekata je i projekt iz Hrvatske: Croatia ZAGREB AMPHINICY TECHNOLOGIES

Više od 162 milijuna eura iz pilot-projekta Tragač omogućit će razvoj naprednih tehnologija i njihov izlazak na tržište, što bi moglo predstavljati temelj za osnivanje novih poduzeća. Iznos od 182 milijuna eura iz pilot-projekta Akcelerator uložit će se u novoosnovana poduzeća i inovativna mala te srednja poduzeća radi razvoja i prilagodbe inovacija.

Osim financijske potpore, poduzeća će imati na raspolaganju i širok raspon usluga poput savjetovanja i optimizacije poslovanja.

Projekt Akcelerator Europskog vijeća za inovacije je po drugi put ponudio i mogućnost ulaganja uz bespovratna sredstva. 21 od 44 poduzeća odabralo je tu vrstu mješovitog financiranja (bespovratna sredstva i vlasnička ulaganja) uz procijenjeno ulaganje u iznosu od 4,61 milijun eura po poduzeću.

Jedan od projekata je i projekt iz Hrvatske: Croatia ZAGREB AMPHINICY TECHNOLOGIES

Više informacija dostupno je ovdje.


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: