Novi blockchain startup u Hrvatskoj

Švedski investitor traži programere za blockchain startup u Hrvatskoj

0 Flares 0 Flares ×
Igor July i Carl Lundström

Investitor Carl Lundström, globalno najpoznatiji po suosnivačkoj ulozi u The Pirate Bayu, došao je u Hrvatsku pokrenuti startup tvrtku za razvoj rješenja na blockchain tehnologiji – podružnicu švicarskog startupa Centrabit.

Centrabit je djelo zajedničke inicijative Carla Lundströma i Igora Julyja, tehničkog direktora i programera više uspješnih rješenja od kojih neka imaju dvadesetak milijuna korisnika. Njihova suradnja započela je prije četiri godine, stvaranjem desktop aplikacije otvorenog koda namijenjene mjenjačnicama za kriptovalute.

Glavne prednosti navedene aplikacije, kaže taj dvojac, jesu sigurnost koju desktop nudi u usporedbi s web sučeljem i brzina izvođenja transakcija koje se izvode gotovo u stvarnom vremenu.

Lundström i July žele otvoriti ured u Hrvatskoj i u njemu zaposliti nekoliko ljudi koji znaju razvijati softver u C++ programskom jeziku. Oni će u budućnosti moći izabrati žele li raditi iz Hrvatske ili će se pridružiti Centrabitu u Švicarskoj.

„Za Hrvatsku smo se odlučili zbog reputacije Zagreba kao lokacije s dobrim programerima i umjerenim troškovima rada“ – rekao je direktor Centrabita Carl Lundström.

Lundström iza sebe ima i niz drugih projekata među kojima je bio i Rix Telecom, švedska hosting i telekom kompanija koju je u međuvremenu prodao.

___

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: