Novi zajmovi za startupe

Konvertibilni zajmovi za visokotehnološke tvrtke

0 Flares 0 Flares ×
Ugovore ukupne vrijednosti pola milijuna kuna potpisale su tri inovativne visokotehnološke tvrtke – Beyond Seen Screen, HUBBIG te MOBILEone.

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) i Grad Zagreb osigurali su više od milijun kuna kroz konvertibilne zajmove za visokotehnološke tvrtke koje svoja inovativna rješenja razvijaju u okviru ZICER-a. Riječ je o jednostavnijem, pristupačnijem i povoljnijem dolasku do financijskih sredstava koja su neophodna za brži razvoj.

U prvome valu dodjele konvertibilnih zajmova, ugovore ukupne vrijednosti pola milijuna kuna potpisale su tri inovativne visokotehnološke tvrtke – Beyond Seen Screen, HUBBIG te MOBILEone.

Beyond Seen Screen – startup koji razvija ExRey platformu koja omogućava gledateljima video sadržaja da pomoću pametnih telefona skeniraju i prepoznaju što gledaju. Riječ je o tehnologiji koja mijenja način interakcije gledatelja s video sadržajem.

HUBBIG – inovativna digitalna platforma koja spaja brodare, aviokompanije, autoprijevoznike, špeditere i NVOCC agente s uvoznicima i izvoznicima te kroz digitalizaciju osigurava uštedu vremena i sredstava.

MOBILEone – platforma za jednostavno kreiranje i umrežavanje mobilnih aplikacija koja kroz implementaciju digitalne transformacije malim organizacijama na lokalnoj razini olakšava provedbu EU uredbi kao što su GDPR i EIDAS.

Interes za ovakvom vrstom poticajnog financiranja je velik stoga se uskoro očekuje potpisivanje novih ugovora za koje su u pororačunu Grada Zagreba osigurana dodatna sredstva.

Nakon što je Grad Zagreb kroz ZICER-ov predakceleracijski program Startup Factory zagrebačkim razvojnim timovima i startupovima tijekom posljednje tri godine dodijelio preko dva milijuna kuna bespovratnih no equity sredstava, kreirana je i ova nova mjera financijske podrške kroz konvertibilne zajmove.

Mjera je namijenjena visokotehnološkim tvrtkama koje svoje projekte razvijaju unutar ZICER-a, a koje su prethodno zadovoljile administrativne kriterije, kriterije za procjenu kvalitete tima, tehnološke inovativnosti te kriterije za procjenu tržišnog potencijala. Na ovaj način, Grad Zagreb i ZICER stvaraju preduvjete za daljnji razvoj startupova te im daju dodatnu podršku potrebnu za komercijalizaciju njihovih proizvoda.

U Zagrebačkom inovacijskom centru trenutno je inkubirano više od 100 startup tvrtki s preko 300 zaposlenika koje na raspolaganju imaju infrastrukturnu, edukacijsku, mentorsku, promocijsku, a sada i poticajnu financijsku podršku.

Više pojedinosti: www.zicer.hr

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: