Novo tehnološko partnerstvo

A1 optička i 5G infrastruktura u inkubatoru PISMO

0 Flares 0 Flares ×
Mario Čelan, direktor razvojne agencije Sisačko-moslavačke agencije i Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska, nakon potpisivanja ugovora o suradnji. Foto: A1

Novska, 26. svibnja 2021. – A1 Hrvatska i SIMORA (Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije) predstavili su partnerstvo u poduzetničkom inkubatoru PISMO – s tehnologijama koje je ustupila tvrtka A1. U sklopu tog partnerstva, programeri okupljeni oko poduzetničkog inkubatora (njih pedesetak) i polaznici nastavnog programa za razvoj igara, dobili su bolji pristup internetu te sada mogu prilagoditi svoje proizvode brzinama, latenciji i drugim prednostima koje im pružaju gigabitna 5G i optička mreža te tako mogu biti i globalno konkurentni.

Osim tehnološkog partnerstva, A1 Hrvatska i PISMO inkubator nastavljaju zajednički promicati inovacije te kroz edukativne programe raditi na učenju digitalnih vještina budućnosti. Također, zajednički cilj im je poticanje razvoja domaće industrije računalnih video igara i zajednice koju A1 Hrvatska kroz A1 Adria Ligu i druge projekte podržava već četiri godine.

Europsko udruženje razvojnih agencija iz Bruxellesa nedavno je proglasilo SIMORA-u najboljom europskom razvojnom agencijom, a projekt „Centar gaming industrije“, uvršten je u strateške infrastrukturne projekte unutar Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Suradnja dokazuje sposobnost grada Novske u ostvarenju statusa regionalnog centra te industrije koja ima izniman rast i donosi dodanu vrijednost lokalnoj zajednici i Hrvatskoj. U PISMO inkubatoru posluje pedesetak startupova i u tijeku je edukacija pete generacije polaznika programa za videoigare.

Polaznici programa za razvoj igara i startup tvrtke u inkubatoru, imaju na raspolaganju najmodernije pristupne tehnologije – gigabitnu A1 optičku i sobnu 5G mrežu. Očekivane performanse, gigabitna brzina i niska latencija ostvarene su na testnoj mreži u frekvencijskom području od 3,5 GHz, što je omogućilo brzine do 1,3 Gbps i odziv od 5 ms.

Mobilna 5G mreža otvorit će širom vrata razvoju i primjeni AR i VR tehnologije što je A1 Hrvatska demonstrirala u suradnji s Delta Realityjem, prvim domaćim specijaliziranim studijom za stvaranje sadržaja u virtualnoj stvarnosti.

Više pojedinosti


 

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d blogeri kao ovaj: