Novo ulaganje u Leanpay

Tri milijuna eura

0 Flares 0 Flares ×

16. studenoga 2021. – Financijsko-tehnološka tvrtka Leanpay, koja je ove godine ušla i na hrvatsko tržište, dobila je investiciju vrijednu tri milijuna eura od investicijskih tvrtki Lead Ventures i South Central Ventures. Novac će iskoristiti za ubrzanje rasta i nastavak širenja poslovanja u srednjoj i istočnoj Europi. Prije ove runde financiranja Leanpay je prikupio 1,8 milijuna eura investicija.

Leanpay aplikacija korisnicima omogućava kupovinu plaćanjem na rate na internetu i na fizičkim prodajnim mjestima. Bazira se na principu „Kupi sada, plati kasnije” (BNPL), što je fleksibilniji način plaćanja u usporedbi s drugim načinima plaćanja – otplata je raspoređena na razdoblje duže od razdoblja tradicionalnih zajmova.

Tvrtka je u pregovorima s petnaestak online trgovina u našoj zemlji. Leanpay se u Sloveniji u nešto manje od dvije godine povezao s više od 400 trgovaca i tamo ima nekoliko desetaka tisuća korisnika. Tvrtka se fokusira na velike kupnje u segmentu potrošačke elektronike, namještaja i sportske opreme.

Leanpay tim sastoji se od iskusnih stručnjaka iz maloprodaje, bankarstva i razvoja financijskog softvera. Startup su pokrenuli Miša Živić i Dušan Nešovski 2016. godine, a ideju su počeli graditi tijekom studija na Sveučilištu Oxford.

Više pojedinosti


 

Autor: Zvonko Pavić

novinar i urednik

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: