O inovativnim sustavima

Konferencija CORP2IN

0 Flares 0 Flares ×

U organizaciji tvrtke Eventa01 i Algebra LAB-a krajem tjedna održana je konferencija CORP2IN, skup s predavanjima koja su imala naglasak na digitalnim inovacijama i primjeni digitalnih poslovnih modela.

Konferencija je okupila nešto više od 200 posjetitelja koji su dobili pregled ključnih tehnoloških trendova i naučili više o njihovom utjecaju na razvoj poslovnih modela.

Konferencija CORP2IN (Corporate Innovation & Intrapreneurship) je platformakoja okuplja u zajednicu sve koji žele biti dio nekog inovativnog ekosustava.

Uvodno predavanje CORP2IN konferencije održao je Ken Finnegan, bivši glavni tehnološki savjetnik Irske agencije za razvoj (Irish Development Agency), osvrnuvši se tijekom predavanja na glavne razloge zbog kojih Irska kotira kao deseta zemlja u svijetu u području inovacija.

Plenarno predavanje prvog dana konferencije održao je Henri Jacobs, futurist i predsjednik Techventures iz Belgije; njegov je naglasak bio na modelima upravljanja tvrtkama koji su jednostavno nužni u eri novih tehnoloških trendova, a koji im omogućavaju da osiguraju budućnost – naročito uz eksponencijalan rast značaja novih tehnologija poput umjetne inteligencije, blockchaina ili pak botova.

Nick Schekelton Jones iz tvrtke PA Consulting Group održao je predavanje na temu budućnosti učenja i mjerenja učinkovitosti zaposlenika, utvrdivši kako ćemo u budućnosti morati postići više razine učinkovitosti uz, vjerojatno, čak i manje vremena raspoloživog za edukaciju. Tijekom svojeg predavanja Schekelton je istražio neke od mogućnosti učenja u takvom okruženju.

Jedno od zapaženih predavanja održao je i Ark Vandeal (Bedenk) na temu inovacijske kulture: svatko je, naime, uvjeren kako su inovacije nužne i danas je posve jasno da one moraju biti prilagođene digitalnom svijetu, ali pritom je važno ne smetnuti s uma lokalne korisnike tvrtke – zaposlenike i samu internu inovacijsku kulturu.

Na konferenciji su predstavljene i inovativne tehnologije koje tvrtke koriste za implementaciju novih poslovnih modela.

Bruno Crnički (IOT NET Adria) govorio je o mreži za IoT (Internet of Things) uređaje, Sigfox, dok je Amir Sabirović (TM7 IT Innovators) govorio o primjenama umjetne inteligencije na konkretnim projektima u malim i srednje velikim tvrtkama.

Tijekom drugog dana konferencije, uz brojne radionice, održan je i FINA Government Innovation Meetup. Budući da država (javni sektor, agencije, državne tvrtke…) ima veliku ulogu u pružanju podrške za izgradnju inovativnog eko-sustava, FINA je, kao domaćin i u suradnji s organizatorima CORP2IN konferencije, okupila decision makere, stakeholdere i opinion-makere iz države, državnih institucija i biznisa.

Na tom meetupu u sklopu konferencije bilo je riječi o konkretnima koracima koje je moguće i potrebno poduzeti kako bi se napravili značajni pomaci u izgradnji inovacijskog ekosustava za državu i biznis. Poseban naglasak tijekom Fininog meetupa stavljen je na ulogu digitalne ekonomije i inovacija.

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: