O komunikacijama u javnoj upravi

Focus konferencija

0 Flares 0 Flares ×

Terme Tuhelj, 18. listopada 2019 – Focus konferencija okupila je 120 sudionika – zaposlenih u sektoru komunikacija u državnoj upravi i javnim tvrtkama.

Tema konferencije su komunikacijske strategija u javnom sektoru, a izložene su u četranest predavanja u kojima su predstavljene prakse u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskoj pošti, Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj, zadarskoj županiji i mnogim drugim institucijama.

Konferenciju su obilježila i dvije panel rasprave na kojima je pokušano pružanje odgovora na pitanja Da li smo svi jednaki? – Pristupačnost
informacijsko komunikacijskih tehnologija i usluga’ i ‘Što mediji očekuju od komunikacije s javnom upravom i javnim tvrtkama?

Ljudi na čelnim pozicijama unutar javne uprave u velikoj većini ne razumiju važnost komunikacije, a još manje su svjesni digitalne komunikacije

Jedan od zaključaka konferencije je da komunikacijski stručnjaci unutar javne uprave i javnih tvrtki nisu dovoljno prepoznati, oni koji
upravljaju i nalaze se na čelnim pozicijama unutar javne uprave u velikoj većini ne razumiju važnost komunikacije, a upitno je da li razumiju procese digitalne komunikacije.

Istaknuto je kako će najveći operativni izazov u komunikacijama u javnom sektoru u slijedećpj godini biti prilagodba web središta odnosno stranica koje moraju biti usklađene prema WCAG standardu (web content accessibility guidelines) po kojem se moraju ili napraviti nove ili programirati postojeće stranice svih institucija uključujući i udruge koje dobivaju sredstva iz državnog proračuna.

Konferencija Focus održana je pod poroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara. Ove godine konferenciji potporu pruža i zaklada Konrad-Adenauer-Stiftung.

Ovo je peta Focus konferencija na tematiku komunikacija u javnoj upravi, jedna je održana u Sarajevu, jedna u Beogradu, te prethodne dvije u Termama Tuhelj.

Dodatne informacije: www.focus-conference.eu

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: