O poreznoj reformi

„Hrvatska kakvu trebamo“

0 Flares 0 Flares ×

Koprivnica, 6. rujna 2019. – Nakon vrlo uspješne prošlogodišnje konferencije „Hrvatska kakvu trebamo“ na kojoj se raspravljalo o nužnim promjenama u poreznoj politici u cilju stvaranja poticajnijeg poduzetničkog okruženja, Večernji list je i ove godine u Koprivnici u suradnji s Podravkom organizirao konferenciju na temu „Porezna reforma iz perspektive gospodarstva – godinu dana poslije“ posvećenu efektima i očekivanjima od nadolazećih mjera porezne politike.
Okupljeni sudionici imali su priliku čuti sve o problematici poreznog sustava od vodećih hrvatskih stručnjaka koji su održali niz prezentacija i aktivno raspravljali o potencijalnim rješenjima porezne reforme.

Događanje u Koprivnici sadržajno se sastojalo od tri tematske prezentacije o poreznoj reformi koje su održali izaslanik predsjednika Vlade i ministar financija Republike Hrvatske Zdravko Marić, član Uprave za financije Podravke Davor Doko te Hrvoje Šimović s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na kraju programa održao se okrugli stol na kojem se raspravljalo o poreznoj reformi iz perspektive gospodarstva, a u diskusiji su sudjelovali izaslanik predsjednika Vlade i ministar financija Republike Hrvatske Zdravko Marić, predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar, predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi te Marko Remenar iz Adris grupe.

Seriju konferencija „Hrvatska kakvu trebamo“ pokrenuo je Večernji list prije dvije godine kako bi u javni prostor vratili fokus na ključne teme i konačno napravili iskorak prema društvu kakvo svi zaslužujemo. Na konferencijama su okupili vodeće hrvatske stručnjake te kroz niz rasprava i panela ponudili strategiju demografskog razvoja, obrazovanja, nacionalne sigurnosti, političkog sustava, poljoprivrede, energetike, ekologije, turizma, brendiranja i odnosa prema prošlosti. Dosadašnje konferencije imale su velik odjek u javnosti i iznimnu posjećenost te su se pokazale kao jedinstvena prilika da dobijemo odgovor na pitanje kakvu Hrvatsku trebamo, stoga će se sljedeća konferencija održati već za mjesec dana.

___

Autor: Pokreni posao

najkraći put do najbolje informacije za one koji žele stvarati nove vrijednosti

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Email -- 0 Flares ×
%d bloggers like this: